Оселедець в гірчичному соусі

Оселедець в гірчичному соусі, рецепт приготування Закуски

Оселедець з цибулею в гірчичній заливці – це дійсно дуже смачно, ароматно і пікантно, просто пальчики оближеш. Відмінна закуска, як з скибочкою житнього хліба, так і в якості доповнення до гарячої картоплі «в мундирах».

Інгредієнти

  • оселедець слабосолоний – 1 шт.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • жовток варений – 1 шт.
  • рослинна олія – 2 ст. л.
  • 9% оцет – 1 ч. л.
  • гірчиця негостра (готова) – 2 ч. л.
  • цукор – 1/4 ч. л.
  • зелена цибуля і кріп – для подачі

Як приготувати оселедець в гірчичному соусі

Оселедець філірувати, тобто очистити від нутрощів, зняти шкіру, вибрати хребет і всі кістки.

Нарізати філе невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю нашаткувати тонкою соломкою. Щоб гіркота пішла, залити цибулю кип’ятком на кілька секунд і швидко охолодити. Шматочки оселедця пересипати цибулею в скляній мисці або в іншому не окислюючій посуді.

Приготувати гірчичний соус. Варений яєчний жовток розтерти з 2 чайними ложками готової гірчиці і 1 ч. л. столового оцту. Коли зникнуть грудочки, влити 2 столові ложки олії. Додати трохи цукру. Соус повинен вийти густим і по консистенції, як емульсія.

Залити рибу гірчичною заправкою, перемішати, накрити кришкою і дати настоятися в холодильнику протягом 3-4 годин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар