Оселедець з цибулею в гірчичній заливці – це дійсно дуже смачно, ароматно і пікантно, просто пальчики оближеш. Відмінна закуска, як з скибочкою житнього хліба, так і в якості доповнення до гарячої картоплі «в мундирах».
Інгредієнти
- оселедець слабосолоний – 1 шт.
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- жовток варений – 1 шт.
- рослинна олія – 2 ст. л.
- 9% оцет – 1 ч. л.
- гірчиця негостра (готова) – 2 ч. л.
- цукор – 1/4 ч. л.
- зелена цибуля і кріп – для подачі
Як приготувати оселедець в гірчичному соусі
Оселедець філірувати, тобто очистити від нутрощів, зняти шкіру, вибрати хребет і всі кістки.
Нарізати філе невеликими шматочками.
Ріпчасту цибулю нашаткувати тонкою соломкою. Щоб гіркота пішла, залити цибулю кип’ятком на кілька секунд і швидко охолодити. Шматочки оселедця пересипати цибулею в скляній мисці або в іншому не окислюючій посуді.
Приготувати гірчичний соус. Варений яєчний жовток розтерти з 2 чайними ложками готової гірчиці і 1 ч. л. столового оцту. Коли зникнуть грудочки, влити 2 столові ложки олії. Додати трохи цукру. Соус повинен вийти густим і по консистенції, як емульсія.
Залити рибу гірчичною заправкою, перемішати, накрити кришкою і дати настоятися в холодильнику протягом 3-4 годин.