Оригінальні фаршировані яйця: рецепти для святкового столу

Оригінальні фаршировані яйця, рецепт приготування Закуски

Одна з найбільш витончених і легких фуршетних страв, яку тільки можна уявити. Не кожна тарталетка може позмагатися з ніжним білком під кремовою шапочкою. Ця стаття – збірна солянка з кращих рецептів фаршированих яєць всіх часів. У простій, на перший погляд, закуски з яєць цікава історія: страва справила справжній фурор в XX столітті, а масово з’явилася на столах ще в XVI столітті. З тих пір було придумано чимало вдалих способів приготування, які об’єднує одне: попередньо яйця потрібно відварити круто, а далі – за настроєм.

Фаршировані яйця за рецептом Джулії Чайлд

Кулінарна діва готувала закуску з 6 яєць так: розминала відварений жовток з 3 ст. л. майонезу, 4 ч. л. розм’якшеного вершкового масла, 2 ч. л. дрібно нарізаних огірків, сіллю і чорним перцем. Для краси кільця солоних огірків також можна використовувати як декор.

Яйця з авокадо і гострим перцем

«Диявольські яйця» з вогником і легким вершковим присмаком! Для їх приготування розімніть жовтки з рівною кількістю м’якоті авокадо, додайте за смаком дрібно нарізану цибулю (бажано синя), кінзу, перець чилі і сіль. Гарним доповненням стане часник і пара крапель соку лимона.

Фаршировані яйця з сиром

Звичайно, насичені за смаком сири благородних сортів вітаються, але підійде і звичайний плавлений сирок від улюбленого виробника. Розімніть жовтки з ним 1: 1, додайте діжонську гірчицю, сіль і перець за смаком. Щіпка кропу та цибуля не будуть зайвими.

Фаршировані яйця по рецепту Марти Стюарт

Письменниця і гуру домашньої кулінарії зізналася, що це її улюблена страва, а тому до її приготування вона поставилася з усією серйозністю.

Вам знадобиться

  • 8 яєць
  • 70 мл майонезу
  • 1 ч. л. діжонськой гірчиці
  • 1 ч. л. дрібно нарізаної цибулі
  • 1 ч. л. винного оцту
  • 0,5 ч. л. гострого соусу чілі або табаско
  • паприка, сіль і перець за смаком

Приготування

Відварюйте яйця довше звичайного, близько 15 хвилин. Поки вони варяться, змішайте гострий соус з гірчицею, оцтом, цибулею, майонезом, чорним перцем і сіллю. Очистіть яйця від шкаралупи, витягніть жовтки і розімніть їх в отриманому соусі. Наповніть білки кремовою начинкою, а зверху присипте шапочку паприкою.

Фаршировані яйця з беконом і сиром

Яєчня з беконом – класичний сніданок, а це його зменшена копія. Змішайте розім’яті жовтки зі сметаною до отримання густого крему, додайте натертий твердий сир. Обсмажте бекон або просто сало будь-яким зручним для вас способом, подрібніть і додайте до жовтків разом із зеленою цибулею, сіллю і перцем.

Фаршировані яйця з грибами

Гриби сильно зменшуються в об’ємі при смаженні, тому сміливо беріть 200 г шампіньйонів на 5 яєць. Обсмажте гриби з цибулею на сковороді, подрібніть і змішайте з жовтками, майонезом, кропом, сіллю і перцем.

Приготування яєць з начинкою не вимагає високих кулінарних умінь або великої кількості часу, але з розумом підібрані інгредієнти перетворюють білкові половинки в вишукану закуску.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар