Новий спосіб приготування риби відразу з гарніром в духовці

Страви з риби та морепродуктів

Сьогодні хочу представити вашій увазі цікавий спосіб приготування рибного філе відразу з гарніром в духовці під сирною шубкою.

Необхідні продукти:

  • Філе морської риби (у мене філе тріски) – 400 гр.
  • Сіль – 2/3 чайної ложки.
  • Суміш перців – 1 чайна ложка.
  • Сік лимона – 1/2 шт.
  • Рис – 150 гр.
  • Сире яйце – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 50 мл.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.

Покроковий процес приготування:

1. Філе ретельно промиваємо, просушуємо паперовим рушником, розрізаємо на дві рівні частини і перекладаємо в глибоку тарілку.

Новий спосіб приготування риби відразу з гарніром в духовці

2. Додаємо сіль, суміш різних перців (можна просто чорний мелений перець), сік половини лимона, все добре перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

3. Беремо 150 грам рису, відварюємо і перекладаємо в глибоку ємність. Додаємо два сирих яйця, сіль, перець, все добре перемішуємо до однорідної маси.

Новий спосіб приготування риби відразу з гарніром в духовці

4. Деко для запікання змащуємо олією, викладаємо по всій поверхні дека ріпчасту цибулю порізану півкільцями.

5. Зверху на цибулю викладаємо підготовлену рибу, потім викладаємо рис, помідор порізаний кружечками і засипаємо все сиром натертим на грубій терці.

Новий спосіб приготування риби відразу з гарніром в духовці

Новий спосіб приготування риби відразу з гарніром в духовці

6. Деко прибираємо в розігріту духовку при температурі 200 градусів на 30 хвилин. Смачного!

Новий спосіб приготування риби відразу з гарніром в духовці

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар