Представляємо вашій увазі рецепт приголомшливо апетитних пончиків, які не залишать байдужим нікого.
Пончики виходять повітряні, ніжні і настільки смачні, що їх хочеться їсти ще і ще. Ми вам пропонуємо приготувати їх з моцарели і пармезану. Ви можете взяти будь-який інший сир, який добре плавиться. Така закуска без уваги не залишиться. Зберігайте рецепт і розбавляйте своє меню такою апетитною сирною смакотою.
Необхідні інгредієнти
- 500 гр моцарели
- 3 столові ложки пармезану
- 1 яйце
- 100 гр борошна
- половина чайної ложки орегано
- панірувальні сухарі за смаком
- 500 мл рослинної олії
Процес приготування сирних пончиків
В першу чергу, використовуючи терку, на великій фракції натираємо моцарелу, а на дрібній – пармезан.
Об’єднуємо ці два види сиру і вбиваємо яйце. Тепер все добре перемішуємо.
Після чого сипем борошно і додаємо орегано. За бажанням можете відправити ще свої улюблені приправи.
Тепет замішуємо тісто. В результаті воно повинно у нас вийти щільним і тугим.
Тепер починаємо формувати маленькі кульки, відщипуючи трохи тіста.
У мисочку насипаємо панірувальні сухарі. Потім кожен кульку обвалюємо в них.
У каструлю наливаємо олію. Її кількості повинно бути стільки, щоб кульки плавали в ньому вільно. Ставимо на вогонь і нагріваємо.
Довівши олію до потрібної температури (150 градусів), опускаємо в неї підготовлені вироби і чекаємо золотистого кольору пончика.
Смажити треба невеликими порціями. Після чого перекладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію, і подаємо до столу з часниковим або кисло-солодким соусом.