Ніжне і соковите куряче філе під шубою

Другі страви з птиці

Пропоную приготувати такий варіант гарячої м’ясної страви на святковий стіл – куряче філе під шубою в духовці. Гості точно оцінять і будуть просити добавки!

Куряче філе виходить ніжним, м’яким, соковитим, ароматним, завдяки тому, що спочатку м’ясо ми швидко обсмажуємо, а потім в процесі запікання воно просочується соком з овочів.

Необхідні продукти:

  • 3 курячих філе
  • 150 г сиру
  • 3 помідори
  • 1 болгарський перець
  • зелена цибуля
  • кріп
  • сіль
  • спеції для курки за смаком
  • 1 яйце
  • борошно

Як приготувати куряче філе під шубою

Куряче філе промиваємо і розрізаємо на дві-три частини в залежності від товщини філе, потім кожну частину злегка відбиваємо.

М’ясо натираємо сіллю, чорним перцем, паприкою, розмарином, сухим часником. Залишаємо маринуватися на 20-30 хвилин.

Ніжне і соковите куряче філе під шубою

Помідори і болгарський перець нарізаємо кубиком, зелену цибулю і кріп дрібно січемо, сир натираємо на дрібній тертці.

Для приготування цієї страви можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі і зелень.

У миску перекладаємо нарізані овочі, зелень, 1/3 від натертого сиру, додаємо столову ложку майонезу або сметани і все добре перемішуємо до однорідності.

Ніжне і соковите куряче філе під шубою

Куряче філе умочуємо спочатку в яйці, потім обвалюємо у борошні і обсмажити на олії до рум’яності.

Перекладаємо м’ясо в форму для запікання.

Ніжне і соковите куряче філе під шубою

Потім на кожне філе викладаємо овочі з зеленню і посипаємо сиром, що залишився.

Ніжне і соковите куряче філе під шубою

Куряче філе під шубою запікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів. Цього цілком достатньо, так як м’ясо вже обсмажене.

Виходить дуже смачно, всім приємного апетиту!

Ніжне і соковите куряче філе під шубою

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар