Ніжна малосольна скумбрія пряного засолу. Як засолити скумбрію за добу

Закуски

Дуже ніжна, з легкими пікантними нотками рибка, займе своє почесне місце на будь-якому святковому столі. Готується все просто і швидко, виходить набагато смачніше, ніж ви купуєте у магазині.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • скумбрія, 2 шт;
  • сіль, 3 ст.л;
  • цукор, 1,5 ст.л;
  • гірчиця суха, 2 ч. л;
  • гвоздика за бажанням та смаком;
  • запашний перець, 6 шт;
  • лавровий лист, 3 шт;
  • коріандр, 0,5 ч.л;
  • вода, 1л.

Процес приготування скумбрії

Рибу промиваємо, видаляємо все зайве і просушуємо паперовими рушниками, ріжемо порційними шматочками.

У воді розчиняємо сіль та цукор, додаємо подрібнені спеції.

Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 3 хвилини. Знімаємо з плити та остуджуємо.

Виливаємо розсіл у рибу, накриваємо її кришкою та відправляємо на добу в холодильник.

Якщо ви спробуєте і вам буде замало посолу, тоді залишаємо маринуватися скумбрію ще на добу.

Виймаємо з маринаду, просушуємо від рідини і укладаємо на тарілку, обсипаємо нарізаною зеленою цибулею, можна збризкати нерафінованою олією і подаємо до столу.

Ніжна малосольна скумбрія пряного засолу. Як засолити скумбрію за добу

Рибка буде просто дивовижною, дуже ніжною, у міру просоленою, ароматною та смачною. Її ви можете подавати на святковий стіл або просто з відвареною в мундирах картоплею.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар