Ніхто не зрозумів, з чого приготований цей соус-джем. Смачно дуже

Рецепти заготовок на зиму

Якщо ви любите незвичайні рецепти і цікаві смакові поєднання, цей рецепт для вас! Це аж ніяк не ягідне варення і не фруктовий джем. Ця заготовка більше підійде до м’яса або риби. Готується даний соус-джем з перців. Заінтригувала? Тоді залишайтеся зі мною і давайте швидше почнемо готувати.

Необхідні продукти:

  • Червоний болгарський перець – 4 шт
  • Перець чилі – 7-10 шт
  • Яблучний оцет – 300 мл
  • Цукор – 500 г

Як приготувати соус-джем

1. Виливаю в каструлю стакан яблучного оцту. Потім додаю цукор. Ставлю інгредієнти на вогонь і доводжу їх до кипіння.

Ніхто не зрозумів, з чого приготований цей соус-джем. Смачно дуже

2. Потім я беру солодкий перець і нарізаю його на довільні шматочки. Краще використовувати червоний яскравий перець. Таким чином, заготівля буде виглядати максимально барвисто.

Ніхто не зрозумів, з чого приготований цей соус-джем. Смачно дуже

3. До солодкого перцю відправляється перець чилі. Я використовую червоний і зелений. Ці перчики виростила моя мама на своїй дачі. Заготовки зі своїх овочів набагато смачніші.

Ніхто не зрозумів, з чого приготований цей соус-джем. Смачно дуже

4. Потім подрібнюю перці до максимально однорідної консистенції занурювальним блендером.

Ніхто не зрозумів, з чого приготований цей соус-джем. Смачно дуже

5. У киплячий оцет виливаю перцеве пюре і варю джем годину на середньому вогні періодично помішуючи. Маса повинна добре уваритися.

6. У процесі варіння соус буде ставати все яскравіший і густіший.

Ніхто не зрозумів, з чого приготований цей соус-джем. Смачно дуже

У підсумку, у мене вийшла півлітрова баночка. Зберігається такий соус в холодильнику тривалий час.

Ніхто не зрозумів, з чого приготований цей соус-джем. Смачно дуже

Подивіться яким яскравим і густим став соус-джем. Цей соус має дуже незвичайний і цікавий смак. Словами його не передати. Його потрібно спробувати. Попереджаю відразу – він досить гострий. Гостроту ви можете регулювати кількістю використовуваного перцю чилі.

Ніхто не зрозумів, з чого приготований цей соус-джем. Смачно дуже

Соус ідеально поєднується зі стравами з м’яса і риби. Можна навіть подати його на підсушеному багеті з шматочками сиру. Політ фантазії тут необмежений!

Ніхто не зрозумів, з чого приготований цей соус-джем. Смачно дуже

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар