Щуку готувати не дуже легко, так як часто вона виходить сухою. Однак Завдяки цьому чудовому рецепту, ви приготуєте дуже соковиту рибку, від якої неможливо відірватися.
Головний секрет полягає в начинці, якою фарширується щука. Вона додасть рибі соковитості, незвичайний аромат і фантастичний смак! Просто пальчики оближеш!
Щоб приготувати щуку візьміть наступні інгредієнти:
- 1 кг 200 г – 1 кг 500 г щуки;
- 400 г білого хліба (батон);
- 1 стакан молока;
- 3 курячих яйця;
- 100 г оливок без кісточок;
- 1 цибулина;
- 300 г печериць;
- сіль / чорний мелений перець в залежності від смакових уподобань, а також будь-які приправи для риби;
- олія рослинна.
Як приготувати чудово смачну щуку
Для початку потрібно очистити тушку, зрізати плавники і зябра. Біля голови надрізаємо шкіру по колу і обережно знімаємо шкіру, вона повинна залишитися цілою. Вичищаємо нутрощі, видаляємо хребет і ребра. Зрізаємо філе.
Хліб занурюємо в молоко, а після віджимаємо.
Філе разом з хлібом і одним яйцем подрібнюємо за допомогою блендера.
Решту яєць варимо, охолоджуємо і ріжемо маленькими квадратними шматочками.
Далі миємо гриби і ріжемо на шматочки, цибулю теж дрібненько шаткуємо. Обсмажуємо спочатку цибулю на олії, а потім додаємо гриби і смажимо хвилин десять.
Поріжемо оливки і додамо в рибну масу. Туди ж перекладаємо грибочки з цибулею. Солимо і перчимо фарш.
Наповнюємо шкіру щуки начинкою. Зав’язуємо кінці.
Нагріваємо духовку і поміщаємо щуку в духовку. Готуємо 75 хвилин при 180 °.
Готову рибку ріжемо на порційні шматки.