Неймовірно смачний маринований товстолобик

Маринований товстолобик - відмінний рецепт Закуски

Товстолобик відмінно підходить для маринування, а не тільки для юшки. Завдяки маринаду, ця риба повністю позбавляється від свого запаху.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • товстолобик – 2 кг (можна і іншу рибу);
  • сіль – 3 ст.л;
  • цибуля – 3-4 шт;
  • вода – 1 стакан;
  • кріп і петрушка.

Для заливки потрібно:

  • оцет 9% – 100 мл;
  • олія соняшникова – 200 мл.

Запам’ятайте, що на 1 кг риби приходиться 1 стакан маринаду.

Рибу підготовлюємо, очищаючи від луски, нутрощів, прибираємо голову і плавники, добре промиваємо і залишаємо стікати зайвій рідині.

Ріжемо на порційні шматочки.

Холодну кип’ячену воду змішуємо з сіллю і заливаємо рибу. Залишаємо в маринаді на 5 годин.

Промиваємо рибу під проточною водою.

Складаємо рибу в ємність, де вона буде у вас зберігатися і перекладаємо шари риби кільцями цибулі і нарізаною зеленню.

З’єднуємо рослинну олію з оцтом і заливаємо рибу. Через 3 години її вже можна пробувати.

Зберігатися риба також буде довго.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар