Найкращий рецепт паштету: з курячої печінки і моркви

Курячий паштет домашнього приготування, покроковий рецепт Закуски

Пропонуємо вашій увазі найкращий рецепт паштету. Ніжний, ситний, приголомшливо смачний паштет з курячої печінки домашнього приготування ідеально підійде для повсякденного меню.

Приголомшливий смак ароматного паштету з печінки нікого не залишить байдужим. А якщо печінковий паштет оригінально подати, то і на святковому столі він займе гідне місце!

Інгредієнти

  • відварений яєчний жовток – 3 штуки;
  • ріпчаста цибуля (великого розміру) – 2 штуки;
  • 200 грам вершкового масла;
  • сіль;
  • кілограм курячої печінки;
  • морква (середніх розмірів) – 3 штуки;
  • чорний мелений перець;
  • соняшникова (оливкова) олія для обсмажування.

Покроковий процес приготування курячого паштету

Основним інгредієнтом найкращого паштету є куряча печінка і для цього нам знадобиться посуд, в якій ми будемо її відварювати (я використовую каструлю з товстим дном).

У підготовлену каструлю наливаємо воду, додаємо сіль за смаком, опускаємо туди курячу печінку (по рецепту), відправляємо на плиту і доводимо вміст каструлі до кипіння.

Як тільки печінка закипить, варимо її 4-5 хвилин і знімаємо з плити. Готову курячу печінку дістаємо з води і залишаємо остигати.

Порада. Оскільки куряча печінка дуже ніжна, то варити її довго не варто: тоді печінка буде дуже жорсткою – це не дуже добре позначиться на смакових якостях паштету. Домашній паштет з такою печінкою буде сухим.

Моркву (для паштету я використовувала три моркви середнього розміру, але якщо у вас морква велика – дві буде досить) добре миємо і відварюємо до повної готовності. Відварену моркву залишаємо остигати.
Остиглу моркву очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.

На сковороду наливаємо 2-4 столові ложки соняшникової олії, додаємо трохи (приблизно 50 грам) вершкового масла і відправляємо на плиту.

Ріпчасту цибулю (я використовувала великі цибулини) очищаємо від лушпиння, миємо й дрібно нарізаємо за допомогою ножа.

Нарізану цибулю перекладаємо в розігріте масло і обсмажуємо її до золотистості.

Порада: дуже добре замість соняшникової олії використовувати оливкову олію. Цибуля тоді набуває особливого аромату: і така цибуля надає особливого смаку курячому паштету.

Для приготування самого кращого паштету з курячої печінки нам знадобиться блендер.

У чашу блендера відправляємо відварну курячу печінку, додаємо відварені яєчні жовтки (по рецепту), нарізану моркву, вершкове масло, одну чайну ложку солі, чорний мелений перець за смаком, обсмажену цибулю, і збиваємо все в пастоподібну масу за допомогою блендера.

Порада: якщо ви хочете, щоб сіль добре відчувалася в паштеті, то додайте трохи більше, ніж за рецептом. Як на мене, на цю кількість інгредієнтів одна чайна ложка солі – це саме те, що потрібно.

Паштет з курячої печінки готовий до вживання. Існує безліч способів і варіантів презентації його.

Я дуже часто з таким паштетом роблю пікантну закуску з вафельних тарталеток. Така закуска зникає зі столу дуже швидко.

Беремо вафельну тарталетку, в середину укладаємо по колу слайси відвареної моркви і свіжого огірка, а середину тарталетки наповнюємо ніжним курячим паштетом.

Порада: для того, щоб наповнити тарталетки паштетом, я використовую кондитерський мішок. Верх закуски, за бажанням, посипаємо кунжутним насінням.

Чудовими виходять бутерброди з пікантним курячим паштетом домашнього приготування.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар