Найбільш соковита курка-гриль

Соковита курка-гриль, рецепт приготування Другі страви з птиці

Курка-гриль, приготовлена за цим рецептом, виходить соковита і ніжна з приємною хрусткою скоринкою. Вона прекрасно підійде для сімейного свята і обов’язково сподобається кожному з ваших гостей. Курочка виходить просто чарівною і все завдяки правильному маринаду. Саме він дозволяє курочці залишатися такою соковитою і робить її смак незабутньою.

Необхідні продукти

  • курка – 2 кг

Для маринаду

  • вода – 3 л
  • цукор – 30 гр
  • сіль – 75 гр
  • чорний перець – 1 ч.л
  • мелений коріандр – 1 ч.л
  • паприка – 1 ч.л
  • хмелі-сунелі – 1 ч.л
  • часник – 1 головка
  • напівсолодке вино – 250 мл
  • олія – 1 ст.л

Покроковий процес приготування курки-гриль

Курку промиваємо і видаляємо зайві пір’я.

У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, всі спеції, очищений і подрібнений часник, а також вливаємо вино. Все добре перемішуємо.

Курку проколюємо тонкими шпажками в декількох місцях. Чим більше зробите проколів, тим краще.

Підготовлену курку занурюємо в маринад, накриваємо кришкою і залишаємо на кілька годин.

Підготовлену курку викладаємо на решітку, зв’язуємо ніжки, а крила заправляємо під шкірку. Змащуємо її будь-якою олією і відправляємо в духовку, розігріту до 160 градусів. Випікаємо протягом 1 години. Потім збільшуємо температуру і випікаємо ще 10-15 хвилин. А потім подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар