Маринуємо шампіньйони вдома

Мариновані шампіньйони, рецепт приготування Закуски

Відразу маринуйте побільше грибів. Адже вони розлетяться зі столу в одну мить! Найкраще купити шампіньйони маленьких розмірів. Вони найсмачніші! Виходять домашні мариновані гриби набагато дешевше і смачніше магазинних! І головне без консервантів.

Знадобляться такі інгредієнти:

  • Печериці – 500 г;
  • Оцет 9% -ий – 80 г;
  • Цукор – три ст. л .;
  • Лимонна кислота – одна ч. Л .;
  • Сіль – три ст. л .;
  • Два лаврових листочка;
  • Запашний перець / французька гірчиця на ваш смак;
  • Вода.

Приступаємо до маринування печериць

З грибів зрізаємо темні місця, видаляємо землю, миємо. Якщо ви взяли шампіньйони більшого розміру, то розрізаємо їх на дві половини або чотири частини, дивлячись наскільки великий гриб.

У велику миску наливаємо воду, розчиняємо в ній лимонну кислоту і опускаємо гриби. Так печериці будуть ідеально чистими і біленькими. Залишаємо їх на 15 хвилин.

У каструлю наливаємо один літр води, всипаємо цукор і дві столові ложки солі. Розміщуємо на вогонь, чекаємо, коли рідина закипить і після додаємо оцет.

Кип’ятимо десять секунд і зменшуємо вогонь до мінімального. Додаємо в рідину запашний перець, гірчицю і лавровий лист. Кип’ятимо протягом двох хвилин.

Гриби після розчину промиваємо і кидаємо в киплячий маринад. Робимо вогонь більше і варимо після того, як знову закипить, протягом півгодини.

В цей час готуємо стерилізовані банки. У них розкладаємо печериці, закатуємо і укутуємо в щось тепленьке. Коли грибочки повністю охолонуть, прибираємо їх в темне і прохолодне місце.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар