Маринований перець в гірчиці точно сподобається всім любителям гостренького.
Необхідні продукти:
- Болгарський перець – 3 кілограми
- Ніжна гірчиця – 1 літр
- Вода – 1 літр
- Соняшникова олія – 1 літр
- Оцет – 250 мілілітрів
- Лавровий лист – 4 штуки
- Часник – 4 зубчики
- Цукор – 4 столових ложки
- Чорний перець горошком – 1 чайна ложка
- Сіль – 2 столові ложки
Як приготувати маринований перець
Ретельно вимийте болгарський перець, все насіння видаліть і наріжте уздовж на четвертинки.
У каструлю налийте воду, додайте туди цукор, оцет, часник, спеції і сіль. Воду доведіть до кипіння і в ній бланшуйте перець до м’якості 15 хвилин.
Воду злийте і дайте трохи охолонути перцю.
В цей час до гірчиці додайте рослинне олію і збийте в міксері.
Гірчицю додайте до перцю, перемішайте і розкладіть по стерильним банкам. Банки зберігайте в коморі або погребі.