Мариновані сливи з часником “Сливова насолода”

Рецепти заготовок на зиму

Повірте на слово, а потім перевірте моє твердження: ці сливи взимку зі святкового столу зникають швидше, ніж дорогі делікатеси. Навіть бутерброди з ікрою їм програють.

Мариную за цим рецептом вже багато років, не пропускаю жодного сливового сезону. Готується вся ця краса дуже просто, були б сливи і часник.

Необхідні продукти на 2 літрові банки:

  • 1 кг слив (вже без кісточок)
  • 2-3 головки часнику
  • 750 мл води
  • 240 гр. цукру
  • 1,5 ч. Л. солі
  • 4 горошини запашного перцю
  • 4 бутона гвоздики
  • 2 лаврові листки
  • 75 мл оцту 9%

Як приготувати мариновані сливи

Зливи потрібно вимити, обсушити і видалити з них кісточки, не розрізаючи сливи до кінця, а тільки надрізати для вилучення кісточки.

Мариновані сливи з часником "Сливова насолода"

Часник очищаю і нарізаю зубчики на дольки за розміром з вийнятими кісточками. Начиняю сливи часником. У чисті стерильні банки укладаю сливи з начинкою.

Мариновані сливи з часником "Сливова насолода"

У сотейнику кип’ячу воду з цукром, сіллю і спеціями (оцет не додають). Заливаю розсолом сливи, прикриваю стерильними кришками і залишаю банки години на 4-6 до повного охолодження вмісту банок.

Зливаю остиглий розсіл в каструлю, доводжу до кипіння, кип’ячу 2-3 хвилини, додаю оцет і заливаю сливи гарячим маринадом. Герметично закатую банки, перевертаю їх і вкриваю пледом для повільного охолодження.

Сливи нікого не залишають байдужим: часточка часнику, захована в сливі просочує її незвичайним ароматом, а маринад робить їх смак непередаваним.

Спробуйте приготувати. Це дуже просто і дуже смачно.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар