Маринована морква виходить досить цікава. У міру гостра вона прекрасно доповнює будь-яку м’ясну або рибну страву. Може стати цікавим доповненням до закусок на святковому столі і не тільки. Готується морква просто і досить швидко.
Необхідні продукти
- 400 г моркви
- 30 грам перцю «Чилі»
- 15 грам кінзи
- 4 зубчики часнику
- 100 грам яблучного оцту
- 10 грам солі
- 30 грам цукру
- 500 мілілітрів води
Процес приготування маринованої моркви
Приготуємо маринад. У невелику каструлю вливаємо воду, додаємо сіль і цукор. Туди ж кладемо очищений і нарізаний часник. Маринад ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім вливаємо яблучний оцет, перемішуємо і знову доводимо до кипіння.
Моркву очищаємо і нарізаємо скибочками завтовшки 5-7 мм. Перекладаємо в киплячий маринад.
Перець «Чилі» нарізаємо смужками і додаємо до моркви. Туди ж кладемо кінзу і все перемішуємо.
Бланшуємо моркву в маринаді 1 хвилину, а потім перекладаємо в банку. Потім туди вливаємо маринад і накриваємо все кришкою. У такому вигляді залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо в холодильник. Морква буде готова до вживання вже через 2 години, але чим більше вона стоїть, тим смачніше стає.