Маринована морква

Маринована морква, рецепт приготування Закуски

Маринована морква виходить досить цікава. У міру гостра вона прекрасно доповнює будь-яку м’ясну або рибну страву. Може стати цікавим доповненням до закусок на святковому столі і не тільки. Готується морква просто і досить швидко.

Необхідні продукти

  • 400 г моркви
  • 30 грам перцю «Чилі»
  • 15 грам кінзи
  • 4 зубчики часнику
  • 100 грам яблучного оцту
  • 10 грам солі
  • 30 грам цукру
  • 500 мілілітрів води

Процес приготування маринованої моркви

Приготуємо маринад. У невелику каструлю вливаємо воду, додаємо сіль і цукор. Туди ж кладемо очищений і нарізаний часник. Маринад ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім вливаємо яблучний оцет, перемішуємо і знову доводимо до кипіння.

Моркву очищаємо і нарізаємо скибочками завтовшки 5-7 мм. Перекладаємо в киплячий маринад.

Перець «Чилі» нарізаємо смужками і додаємо до моркви. Туди ж кладемо кінзу і все перемішуємо.

Бланшуємо моркву в маринаді 1 хвилину, а потім перекладаємо в банку. Потім туди вливаємо маринад і накриваємо все кришкою. У такому вигляді залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо в холодильник. Морква буде готова до вживання вже через 2 години, але чим більше вона стоїть, тим смачніше стає.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар