М’ясо так готую вже десять років. Як приготувати та зберігати смачне м’ясо та сало в банках

Рецепти заготовок на зиму

За допомогою цього рецепту ви можете зробити дуже смачне м’ясо та сало у банках, яке може тривалий час зберігатися у підвалі. На приготування йде не так вже й багато часу, але результат виходить просто ідеальним – м’ясо ніжне, дуже м’яке, з легкою, пікантною ноткою.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • свиняча лопатка та м’якоть по 1 кг;
  • сіль, 500 г;
  • паприка 2 ст.л;
  • гострий перець, 1 ч. л.

Процес приготування м’яса та сала в банках

М’ясо ріжемо скибочками, досить товстими.

Сіль, паприку та гострий перець змішуємо та обвалюємо кожен шматок м’яса з усіх боків.

М'ясо так готую вже десять років. Як приготувати та зберігати смачне м'ясо та сало в банках

Беремо чисті літрові банки і кожну кладемо перець горошком.

Укладаємо шматки м’яса в банки, додаємо по парі лаврового листа, по пару зубків часнику, порізаного шматочками.

М'ясо так готую вже десять років. Як приготувати та зберігати смачне м'ясо та сало в банках

Накриваємо банки кришками та ставимо їх у каструлю на рушник.

Наливаємо теплу воду до плечики банок.

М'ясо так готую вже десять років. Як приготувати та зберігати смачне м'ясо та сало в банках

Стерилізуємо після закипання води у каструлі 3 години.

Закручуємо банки кришками, остуджуємо та відправляємо банки на зберігання у підвал.

М'ясо так готую вже десять років. Як приготувати та зберігати смачне м'ясо та сало в банках

Така м’ясна закуска підходить навіть на святковий стіл, достатньо порізати гарними скибочками та викласти на тарілку, подавати з різними бутербродами та додавати до салатів. Можна додавати таке м’ясо в картоплю, тушковані овочі, супи та інші страви з м’ясом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар