За допомогою цього рецепту ви можете зробити дуже смачне м’ясо та сало у банках, яке може тривалий час зберігатися у підвалі. На приготування йде не так вже й багато часу, але результат виходить просто ідеальним – м’ясо ніжне, дуже м’яке, з легкою, пікантною ноткою.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- свиняча лопатка та м’якоть по 1 кг;
- сіль, 500 г;
- паприка 2 ст.л;
- гострий перець, 1 ч. л.
Процес приготування м’яса та сала в банках
М’ясо ріжемо скибочками, досить товстими.
Сіль, паприку та гострий перець змішуємо та обвалюємо кожен шматок м’яса з усіх боків.
Беремо чисті літрові банки і кожну кладемо перець горошком.
Укладаємо шматки м’яса в банки, додаємо по парі лаврового листа, по пару зубків часнику, порізаного шматочками.
Накриваємо банки кришками та ставимо їх у каструлю на рушник.
Наливаємо теплу воду до плечики банок.
Стерилізуємо після закипання води у каструлі 3 години.
Закручуємо банки кришками, остуджуємо та відправляємо банки на зберігання у підвал.
Така м’ясна закуска підходить навіть на святковий стіл, достатньо порізати гарними скибочками та викласти на тарілку, подавати з різними бутербродами та додавати до салатів. Можна додавати таке м’ясо в картоплю, тушковані овочі, супи та інші страви з м’ясом.