М’які, ніжні і соковиті чебуреки на кефірі

Соковиті чебуреки на кефірі - рецепт приготування Закуски

Завдяки кефіру, тісто не буде рватися, коли ви його будете розкатувати до тонкощі паперу. Тісто вийде м’яким і еластичним. Вам буде легко з ним працювати. Так що сміливо приступайте до приготування чебуреків.

Продукти, які знадобляться:

  • один стакан кефіру;
  • 400 г борошна пшеничного;
  • одне куряче яйце;
  • дві цибулини;
  • пів кілограма яловичого фаршу;
  • 5-6 ст. л. води;
  • 100 мл олії соняшникової.

Покроковий процес приготування чебуреків

Розбиваємо в глибоку ємність яйце, вливаємо кефір і збиваємо, поки суміш не стане однорідного стану. Додаємо одну дрібку солі.

Маленькими порціями всипаємо в суміш борошно. Коли тісто стане щільним, перекладаємо його на кухонну стільницю, присипану борошном, і вимішуємо тісто. Обертаємо його плівкою або матерією і хай полежить так 20 хвилин.

З цибулин знімаємо лушпиння і досить грубо шаткуємо. Додаємо її в фарш і мішаємо. Туди ж вливаємо воду, солимо, перчимо і знову мішаємо. Замість яловичого фаршу можна взяти будь-який інший.

Тісто ділимо на 12 шматків і кожен скачуємо в колобки. Розкачуємо їх в коржики, в центр яких кладемо по ложці начинки. Скріплюємо краї і проходимся по ним качалкою, щоб не витікав сік.

З цибулин знімаємо лушпиння і досить грубо шаткуємо. Наливаємо в сковорідку олію і гріємо на вогні середньої потужності. Смажимо чебуреки з одного і з іншого боку до золотистого кольору.

Готові чебуреки складаємо на одноразові серветки, щоб позбутися від олії. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар