Ледачі пельмені “Трояндочки” в сметанному соусі на сковороді

Ледачі пельмені Трояндочки - рецепт приготування Пельмені

Ледачі пельмені “Трояндочки” – просто, соковито і дуже смачно. Хочу поділитися з вами рецептом ледачих пельменів у вигляді троянд, які готую досить часто. Готувати їх досить просто і в результаті ми отримуємо смачну, ніжну страву в сметанним соусом з овочами. Смакота!

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Кип’яток – 150 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч.л.

Для начинки

  • Куряче філе – 600 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Сметана 20% – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 2 щіпки
  • Сушений часник – 0.5 ч.л.

Як приготувати домашні пельмені троянди на сковороді

У глибоку миску просійте борошно. Відкладіть 2 столові ложки із загальної маси для замісу тіста. Влийте в борошно рослинну олію.

Влийте в миску кип’яток і швидко ложкою перемішайте тісто. Залиште хвилин на 5, щоб воно трохи охололо.

У тепле тісто вбийте яйце, додайте сіль. Перемішайте.

Викладіть тісто з миски на робочу поверхню, присипте двома столовими ложками борошна, які ми відклали. Замісіть м’яке, еластичне тісто.

Загорніть тісто в пакет, залиште на столі “відпочити” хвилин на 20-30.

Куряче філе пропустіть через м’ясорубку, посоліть і поперчіть.

Цибулю і моркву очистіть. Цибулю наріжте невеликим кубиком, моркву натріть на тертці.

Обсмажте овочі до м’якості на рослинній олії.

Додайте сметану. Відкладіть в сторону.

Тісто розкачати в тонкий пласт.

На поверхні тіста розподіліть тонким шаром курячий фарш.

Ледачі пельмені "Трояндочки" в сметанному соусі на сковороді

Скрутіть в рулет.

Ледачі пельмені "Трояндочки" в сметанному соусі на сковороді

 

Наріжте рулет на невеликі шматочки.

Ледачі пельмені "Трояндочки" в сметанному соусі на сковороді

Овочі посоліть, поперчіть, додайте часник.

Влийте воду і встановіть рулетики з фаршем вертикально на невеликій відстані один від одного.

Ледачі пельмені "Трояндочки" в сметанному соусі на сковороді

Доведіть соус до кипіння, зменшіть нагрів до мінімуму і тушіть пельмені під кришкою до готовності.

Ледачі пельмені “Трояндочки” на овочевій подушці готові!

Ледачі пельмені "Трояндочки" в сметанному соусі на сковороді

Страву подавайте теплою. Найсмачніше зі сметаною і свіжою зеленню.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар