Курка з квашеною капустою в духовці

Курка з квашеною капустою, рецепт приготування Другі страви з птиці

Я обожнюю капусту в будь-якому вигляді, готова їсти її щодня, а приготувати капусту можна абсолютно різними способами.

Сьогодні я хочу поділитися рецептом приготування курки з квашеною капустою в духовці. Для цього рецепта я купила філе курячого стегна, але ви можете взяти абсолютно будь-яке м’ясо на свій смак, хоч свинину, хоч яловичину, мені ще подобається робити зі свинячими реберцями – взагалі смакота виходить. Але цього разу мені захотілося приготувати з курки, щоб страва була не дуже жирною.

Інгредієнти

  • Капуста квашена – 700 г
  • Філе курячого стегна – 600 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Улюблені спеції – за смаком
  • Перець – за смаком

Курка з квашеною капустою: як приготувати в духовці

Цибулю очистіть, наріжте подрібніше і викладіть в розігріту з рослинною олією сковороду.

Моркву очистіть, дрібно наріжте і викладіть в сковороду, обсмажити до м’якості на середньому вогні, при цьому не забувайте помішувати.

Філе курячого стегна промийте, наріжте на середні шматочки і викладіть в сковороду.

Приправте улюбленими спеціями, поперчіть за смаком, обсмажте до напівготовності.

ПОРАДА! Солити не обов’язково, капуста досить солона.

Додайте квашену капусту, швиденько обсмажте на середньому вогні, хвилини 3 досить.

ПОРАДА! Якщо капуста дуже кисла, її необхідно відкинути на друшляк і промити під проточною водою.

Викладіть капусту з куркою в вогнетривкий посуд, накрийте фольгою, поставте в розігрітий до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Запечена в духовці курка з квашеною капустою готова до подачі на стіл.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар