Я обожнюю капусту в будь-якому вигляді, готова їсти її щодня, а приготувати капусту можна абсолютно різними способами.
Сьогодні я хочу поділитися рецептом приготування курки з квашеною капустою в духовці. Для цього рецепта я купила філе курячого стегна, але ви можете взяти абсолютно будь-яке м’ясо на свій смак, хоч свинину, хоч яловичину, мені ще подобається робити зі свинячими реберцями – взагалі смакота виходить. Але цього разу мені захотілося приготувати з курки, щоб страва була не дуже жирною.
Інгредієнти
- Капуста квашена – 700 г
- Філе курячого стегна – 600 г
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Улюблені спеції – за смаком
- Перець – за смаком
Курка з квашеною капустою: як приготувати в духовці
Цибулю очистіть, наріжте подрібніше і викладіть в розігріту з рослинною олією сковороду.
Моркву очистіть, дрібно наріжте і викладіть в сковороду, обсмажити до м’якості на середньому вогні, при цьому не забувайте помішувати.
Філе курячого стегна промийте, наріжте на середні шматочки і викладіть в сковороду.
Приправте улюбленими спеціями, поперчіть за смаком, обсмажте до напівготовності.
ПОРАДА! Солити не обов’язково, капуста досить солона.
Додайте квашену капусту, швиденько обсмажте на середньому вогні, хвилини 3 досить.
ПОРАДА! Якщо капуста дуже кисла, її необхідно відкинути на друшляк і промити під проточною водою.
Викладіть капусту з куркою в вогнетривкий посуд, накрийте фольгою, поставте в розігрітий до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Запечена в духовці курка з квашеною капустою готова до подачі на стіл.