Курячі стегна з картоплею в соєвому соусі

Курячі стегна з картоплею - рецепт приготування Другі страви з птиці

Що такого приготувати на вечерю, щоб вийшло смачно і ситно? У духовій шафі курка виходить смачною, соковитою, з золотистою скоринкою. У сьогоднішній статті ми обговорюємо, як готувати стегна з картоплею в духовці.

Необхідні інгредієнти

  • стегна курки охолоджені – 4 штуки;
  • зелень;
  • зубки часнику – 2-3 штуки;
  • картопля – 1 кг;
  • соус соєвий – дві стол. ложки;
  • майонез – одна стол. ложка;
  • сіль;
  • гірчиця – одна стол. ложка.

Як приготувати стегна з картоплею в духовці

Підготовлюємо курячі стегна. Перекладаємо стегна в миску і поливаємо соєвим соусом.

Додаємо гірчицю. Якщо продукт занадто гострий, то можна зменшити її кількість.

Слідом приправляємо курячі стегна майонезом.

Всі інгредієнти активно розмішуємо, змащуємо маринадом курячі стегна і залишаємо для маринування на одну годину.

Очищену картоплю перекладаємо в миску, в якій ми готували маринад для курячого м’яса.

Дамо трохи гірчиці, майонезу, солимо і посипаємо меленим запашним перцем.

Зверху на шкірці курячих стегон робимо надрізи.

Очищені часникові зубки нарізаємо шматочками і вставляємо в зроблені прорізи. Нам потрібно нашпигувати всі стегна.

Перекладаємо всі продукти на деко і ставимо його в духову шафу.

Запікати будемо не менше однієї години при позначці в 180 °.

Готові курячі стегна і картопляний гарнір зверху можна посипати нарізаною зеленню.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар