Курячі стегна з грибами в часниковому соусі

Другі страви з птиці

Курячі стегенця з грибами в часниковому соусі, з розмарином і чебрецем. Ароматні, соковиті, апетитні на святковий стіл або до сімейного обіду або вечері. Готуються всього 25 хвилин на сковороді. Просто, швидко і дуже смачно!

Інгредієнти

  • Курячі стегна без кістки – 750 г
  • Часниковий порошок – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний – ½ ч.л.
  • Рослинна олія – 3 ст.л.
  • Гриби – 250 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Часник – 4 великих зубчики
  • Петрушка свіжа – 5 г
  • Чебрець сушений – 1/2 ч.л.
  • Розмарин сушений – 1/2 ч.л.
  • Вода – 100 мл

Як приготувати курячі стегна в часниковому соусі

Розігрійте сковороду з 2 ст.л. рослинної олії і викладіть курячі стегна. Посипте курку половиною часникового порошку, 1/2 ч.л. солі і ¼ ч.л. перцю, коли переверне курку посипте спеціями також.

Обсмажте курячі стегна до готовності приблизно по 7 хвилин з кожного боку на слабкому вогні, періодично перевертайте стегна, щоб вони не підрум’янилися. В середині приготування закрийте курку кришкою на 5 хвилин і смажте на слабкому вогні.

Наріжте гриби тонкими пластинами, петрушку і часник подрібніть.

Перекладіть курку з сковороди в миску і додайте в сковороду вершкове масло, викладіть гриби і смажте на середньому вогні 3 хвилини.

Додайте чебрець, розмарин, часник, петрушку, ½ ч.л. солі і ¼ ч.л. чорного перцю, воду і смажте 1 хвилину на середньому вогні.

Додайте в сковороду обсмажену курку і перемішайте. Прогрійте 1 хвилину, вимкніть вогонь і подавайте до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар