Куряче філе багато хто так не готують, а даремно! Виходить соковито і святково

Другі страви з птиці

Жульєн з куркою багато незаслужено забули, а я ось вирішила зробити до новорічного святкового столу, що і вам раджу. Ця проста, з ідеальним смаком закуска, подається як гаряча страва.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • філе куряче, 500 г;
  • цибуля, 2 шт;
  • вершкове масло, 1.5 стл;
  • гриби, 400 г.
  • сир тертий, 150 г.

Для приготування соусу необхідно:

  • борошно, 2 ст.л;
  • масло вершкове, 1.5 ст.л;
  • сметана, 3\4 склянки;
  • вершки, 1 склянка;
  • сіль перець.

Процес приготування жульєну

Склянка у мене 200 г, тому вимірюйте все таким же.

Відварюємо в підсоленій воді куряче м’ясо.

Цибулю ріжемо дрібними кубиками.

Обсмажуємо цибулю на вершковому маслі до рум’яності.

Печериці ріжемо кубиком і обсмажуємо разом з цибулею. Щоб гриби залишалися соковитими, тушкуємо під кришкою 10 хвилин. Охолоджуємо.

М’ясо ріжемо шматочками і змішуємо з грибами.

Обсмажуємо борошно на сухій сковороді, потім змішуємо з вершковим маслом і обсмажуємо ще пару хвилин, вливаємо сметану, перемішуємо.

Вливаємо вершки і перемішуємо. Викладаємо в соус гриби і м’ясо, перемішуємо все до однорідності і вимикаємо плиту.

Розкладаємо по формах, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 10 – 15 хвилин, щоб сир перетворився в скоринку.

Куряче філе багато хто так не готують, а даремно! Виходить соковито і святково

Подаємо страву гарячою. Соковитий і ситний жульен, точно урізноманітить ваше святкове меню.

Куряче філе багато хто так не готують, а даремно! Виходить соковито і святково

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь