Круглий рік солимо капусту тільки так. За 3 дня отримуємо хрустку і смачну капусту

Рецепти заготовок на зиму

Це один з найстаріших і перевірених не одним поколінням рецептів. Капусту ви можете квасити круглий рік, не тільки коли зібрали урожай з городу, а й дістали качан з підвалу або купили в магазині.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • капуста – 2 кг;
  • сіль, цукор;
  • морква – 500 г.

Процес приготування

Качан капусти тонко шаткуємо. Моркву за допомогою терки для корейської моркви або гострим ножем у вигляді соломки, як вам зручно.

Змішуємо капусту і моркву, віджимати не потрібно, просто перемішуємо.

Розкладаємо овочі по банкам, сильно не трамбуємо.

Зверху насипаємо 3 столові ложки солі, наливаємо чистої і холодної води.

Накриваємо банку кришкою і ставимо її в піддон, куди буде стікати рідина від процесу бродіння капусти. Можна просто прикрити кришкою або одягнути пластмасову кришку з отворами.

Круглий рік солимо капусту тільки так. За 3 дня отримуємо хрустку і смачну капусту

Щодня робимо в капусті проколи довгим держаком ложки або ножем, щоб виходило повітря і з капусти виходила гіркота.

Круглий рік солимо капусту тільки так. За 3 дня отримуємо хрустку і смачну капусту

Через 3 дні зливаємо розсіл і насипаємо в 3 л банку капусти 2 столові ложки цукру і 1.5 ложки солі. Заливаємо чисту і холодну воду.

Закриваємо кришкою і ставимо банку на 3 години в холодильник і можна подавати до столу.

Зберігається капуста в холодильнику.

Круглий рік солимо капусту тільки так. За 3 дня отримуємо хрустку і смачну капусту

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь