Креветки з лимоном і часником

Креветки, рецепт приготування Закуски

Креветки готують всі абсолютно по-різному. Але найсмачніші – це в соусі з часником і лимоном. Обсмажувати креветки варто в суміші рослинної олії і вершкового масла.

Необхідні продукти

  • креветки – 0,5 кг
  • рослинна олія – 50 мл
  • вершкове масло – 25 гр
  • часник – 2 зубчики
  • лимонний сік – 2 ст.л
  • лимонна цедра – 1 ст.л
  • сіль за смаком

Починаємо приготування креветок

Заздалегідь розморозити креветки. Потім злегка обсушити їх, змокнувши рушником. Подрібнюємо часник.

Беремо сковороду, наливаємо в неї олію. Як тільки розігріється, додаємо вершкове масло. Добре нагріваємо його і всипаємо в 1 шар креветок. Обсмажуємо на середньому вогні кілька хвилин.

Всипаємо в креветки часник і обсмажуємо їх ще 4 хвилини. Заливаємо їх лимонним соком і додаємо лимонну цедру. Ретельно перемішуємо і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар