Короп в сметані запечений в духовці – нескладний рецепт соковитої риби. Для того щоб приготувати цю ароматну і ситну рибу потрібні всього два основних інгредієнта: короп і сметана. Так можна готувати і стейки, як у мене, та й цілу рибу не дуже великого розміру. Але, карп риба з великою кількістю кісток, так що раджу купувати екземпляр побільше. Великі кістки, видаляти набагато легше.
Риба відмінно поєднується зі сметаною, неодмінно спробуйте приготувати!
Інгредієнти
- Короп – 400 г
- Сметана 10-15% – 150 г
- Олія – 1 ст. л.
- Сіль – 3 г
- Чорний перець – 1 г
Як приготувати стейк коропа в сметані
Промити стейки коропа і порізати на великі шматки – розрізати навпіл уздовж хребта. Рибу посолити і поперчити з усіх боків.
Форму для запікання змастити олією, викласти шматочки коропа і полити нежирною сметаною.
Короп – дуже поживна і жирна риба, тому соус повинен бути нежирним. Якщо сметана у вас густа, то розбавте її невеликою кількістю води.
Запікати рибу в духовці при 200 ° С 20-25 хвилин, поки не підрум’яниться.
Риба готується швидко, тому краще заглядати в духовку. Короп просочиться сметаною і стане м’яким, ніжним, танучим в роті.
Готового коропа в сметані відразу подавайте до столу. Смачного!