Один із класичних способів квасити капусту. Тут немає нічого зайвого, мінімум продуктів, але капуста виходить хрусткою, ароматною та відмінно підходить для салатів, тушкування.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 2 кг;
- морква, 100 г;
- кріп насіння, 1 ст.л;
- вода, 1 л;
- сіль, 2 ст.л;
- цукор та оцет 9% по 125 г.
Процес приготування капусти
Капусту тонко шаткуємо, моркву натираємо на великій тертці. Перемішуємо, приминаючи, але не сильно. Щільно трамбуємо в банку.
Порада: насіння кропу можна не додавати, але з ним, капуста виходить просто ідеальною, з яскравим, кроповим ароматом і смаком.
Для маринаду змішуємо сіль та цукор, доводимо до кипіння та варимо, поки добавки не розчиняються.
Вливаємо оцет, варимо півхвилини та відключаємо, остуджуємо.
Заливаємо маринад у банки, роблячи проколи, щоб вода пройшлася по всій капусті та заповнила банку.
Накриваємо кришками і ставимо у прохолодне місце на 2 дні. Якщо за цей час маринад опустився, доливаємо свіжий.
Через два дні капусту можна куштувати, але краще, якщо вона постоїть ще кілька днів.
Зберігаємо у підвалі або в холодильнику.
Капусту можна заправляти цибулею, нерафінованою олією, свіжою зеленню. Вона відмінно підходить як тушкована начинка для пирогів, овочевого рагу, борщів.