У сезон баклажанів ви просто зобов’язані спробувати і приготувати ось таку закуску. Вона проста і дуже смачна. Можна використовувати замість гарніру або як основну страву. Готується швидко, продуктів необхідно мінімум.
Необхідні продукти
- 5 баклажанів
- 2 штуки цибулі
- 1 головка часнику
- кінза
- 3 столові ложки рослинної олії
- сіль, перець за смаком
- 3 столові ложки оцту
Процес приготування закуски з баклажанів
Баклажани нарізаємо кружечками і перекладаємо в миску. додаємо сіль, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Через відведений час рідину зливаємо, додаємо олію, перемішуємо і обсмажуємо на розпеченій сковороді до рум’яного стану.
Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями, подрібнюємо часник і зелень.
Готові баклажани кладемо на тарілку в один шар, скроплюємо оцтом, зверху часник, цибулю і зелень, а потім ще один шар баклажанів. Таким чином збираємо всю закуску.
У такому вигляді залишаємо закуску на 1-2 години, а потім подаємо до столу.