Хліб на кефірі без дріжджів за 1 годину

Хліб без дріжджів, рецепт приготування Домашній хліб

Цей хліб ви зможете приготувати всього за годину. Виходить він надзвичайно смачним, м’яким і довго залишається свіжим. Такий хліб стане вашим улюбленим, і ви більше ніколи не станете купувати його в магазині.

Для приготування хлібця вам знадобляться такі продукти:

  • Висівки вівсяні (можна взяти будь-які інші) – 40 г
  • Кефір – 200 мл
  • Оливкова олія (можна замінити на іншу, але смачніше виходить з оливковою) – 2 ст. л .
  • Борошно житнє – 220 г
  • Насіння коріандру – 1,5 ч. л.
  • Сода – пів ч. л.
  • Сік лимона – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Насіння льону для посипання
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Олія рослинна – для змащування форми.

Приступаємо до приготування хліба без дріжджів своїми руками

Соду потрібно погасити соком лимона і додати в кефір.

Всипаємо також в кефір сіль і цукор. Мішаємо, поки кристали не розчиняться.

Потім вливаємо олію, додаємо висівки і насіння льону. Гарненько розмішуємо.

Борошно просіваємо прямо в масу і починаємо замішувати тісто руками. Тісто має стати однорідним колом, яке злегка липне до рук.

У форму кладемо лист пекарного паперу і промазуємо його рослинною олією. Перекладаємо тісто і рівняємо.

Розміщуємо деко з тістом в духовку і печемо при 180 ° протягом 40-60 хвилин. Перевіряємо готовність за допомогою сірника або зубочистки. Якщо при проколі тісто не налипає, то хліб готовий.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар