Як засолити улюблену рибку в олії: найкращий метод засолу

Засолення риби в олії - рецепт приготування Закуски

Таким методом можна засолити, як скумбрію, так і оселедець. Будь-яка риба виходить приголомшливо смачною. Головне беріть свіжоморожену і без пошкоджень. Шість годин вистачає, щоб рибка стала слабкого засолу, а десяти, щоб була повністю готова. Так що ввечері засолили, а вранці вже можна насолоджуватися смачною рибкою.

Необхідні такі інгредієнти:

  • один кг рибки на ваш смак;
  • одна цибулина;
  • 250 мл олії;
  • 25 г солі;
  • п’ять горошин запашного перцю;
  • два лаврових листочка.

Інгредієнти для маринування цибулі:

  • три ст. л. 9% -ого оцту;
  • три ст. л. теплої води;
  • три ст. л. цукру.

Покроковий процес засолу рибки

Маринуємо цибулю: наливаємо воду і додаємо в неї всі інші інгредієнти, які вказані вище. Розмішуємо до однорідності.

Цибулину очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями. Замочуємо в маринаді. Мішаємо і даємо 15-20 хвилин, щоб цибуля замаринувалася.

В цей час обробити рибу. Видаліть все зайве (голову, нутрощі, хвіст, кістки). Повинне залишитися одне філе, яке поріжте порційними шматками.

Філе зважити на вагах, щоб зрозуміти скільки потрібно солі. На один кілограм потрібно 25 грам солі. Тому визначіться з точною кількістю солі, щоб рибка вийшла не пересоленою і не недосоленою.

Тепер відіжміть цибулю і вилийте маринад. Для засолу підійде скляна баночка.

Викладіть в ємність рибу, покладіть лавровий лист, горошини перцю, посипте сіллю, викладіть шар цибулі і залийте соняшниковою олією (бажано без запаху). Олія береться 250 мл на 1 кг рибного філе.

Якщо у вас буде кілька шарів риби, то сіль і спеції, не кладіть всі. Посоліть кожен шар і рівномірно розподіліть приправи.

Закрийте ємність кришкою і помістіть в холодильник на всю ніч. Якщо хочете слабосолену рибку, то 6 годин цілком вистачить.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар