Як замаринувати сливи на зиму: рецепти смачного делікатесу

Маринування на зиму

Ви можете такі сливи потім додавати в різні страви або їсти так як закуску. У мене вони на святковому столі просто розлітаються по тарілках!

Інгредієнти, потрібні для приготування (на баночку об’ємом 1 літр):

  • 5 горошин запашного перцю;
  • 70 г цукру;
  • половинка коричної палички;
  • лист лавровий;
  • 5 бутончиків гвоздики;
  • вода;
  • 40 г оцту столового;
  • сливи бажано сорту «угорка» і плоди повинні бути тугими.

Починаємо готувати сливи на зиму

Сливи помийте і покладіть в банку. Залийте їх водою холодного стану, щоб визначити кількість для маринаду. Вилийте воду в каструльку.

Помістіть каструлю з водою на вогонь і після закипання всипте цукор і влийте оцет. Нехай рідина прокипить.

Покладіть в баночку, наповнену сливами, всі спеції і залийте вируючим маринадом.

Простерилизуйте ємність приблизно 7 хвилин, а після закатайте.

Переверніть баночку, оберніть і нехай остигає. Через 2-3 тижні можете знімати пробу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь