Готую закуску замість магазинної ковбаси та шинки: виходить по домашньому смачно

Закуски

Один раз готую, а вистачає на цілий тиждень. Ідеально підійде для бутербродів, взяти з собою на перекус і навіть як нарізка на святковий стіл. Уся сім’я давно полюбила таку закусочку.

Необхідні продукти:

  • свинина – 1 кг (краще брати м’ясо з жирком)
  • куряче філе – 700-750 гр
  • сіль груба – 2 ч.л
  • чорний мелений перець – 1 ч.л
  • солодка паприка – 1,5 ч.л
  • мелений лавровий лист – 1/4 ч.л
  • сушений часник – 0,5 ч.л
  • червоний перець – за смаком
  • мускатний горіх – 1 ч.л
  • картопляний крохмаль – 1,5 ст.л
  • вода – 150 мл
  • сметана – 1 ст. л.

Як приготувати м’ясну нарізку

1. Беремо шматок свинини, нарізаємо на невеликі шматочки і перекручуємо у фарш за допомогою м’ясорубки або блендера.

Готую закуску замість магазинної ковбаси та шинки: виходить по домашньому смачно

2. З курячим філе проробляємо те саме – подрібнюємо у фарш. У ємності змішуємо два види фаршу.

Готую закуску замість магазинної ковбаси та шинки: виходить по домашньому смачно

3. Додаємо спеції:

  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • Солодка паприка
  • Молотий лавровий лист
  • Сушений часник
  • Мускатний горіх
  • Картопляний крохмаль
  • Червоний перець (можна і без нього)

Заливаємо водою і все перемішуємо до повністю однорідної консистенції.

Готую закуску замість магазинної ковбаси та шинки: виходить по домашньому смачно

4. Перекладаємо отриману масу у форму, ретельно утрамбовуючи кожен шар.

Готую закуску замість магазинної ковбаси та шинки: виходить по домашньому смачно

5. Зверху змащуємо тонким шаром сметани та відправляємо запікатись у духовку на 1 годину при температурі 150 градусів.

Готую закуску замість магазинної ковбаси та шинки: виходить по домашньому смачно

6. Через годину дістаємо форму, щільно накриваємо фольгою і прибираємо в духовку ще на 1 годину за тієї ж температури – 150 градусів.

Готую закуску замість магазинної ковбаси та шинки: виходить по домашньому смачно

7. Після запікання прибираємо фольгу і залишаємо остигати при кімнатній температурі, а потім забираємо в холодильник на 12 годин.

Готую закуску замість магазинної ковбаси та шинки: виходить по домашньому смачно

На вигляд може і дуже гарно виглядає, але на смак це не впливає. М’ясна нарізочка виходить просто чудова!

Готую закуску замість магазинної ковбаси та шинки: виходить по домашньому смачно

З шматочком житнього хліба, та з помідором з зеленою цибулькою — хіба це може бути не смачно?

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар