Голландський солодкий хліб

Голландський солодкий хліб - відмінний рецепт випічки Домашній хліб

Бажаєте побалувати свою сім’ю голландським хлібом? Тоді зверніть увагу на цей рецепт.

Інгредієнти для приготування:

  • Пшеничне борошно – 500 г;
  • Молоко – 250 мл;
  • Дріжджі – 7 г;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Яйця – 1 шт (для тесту);
  • Яєчний жовток – 4 шт;
  • Цукор – 160 г (150 г для начинки, 10 г в тісто);
  • Фундук – 100 г;
  • Мигдаль – 150 г (НЕ смажений, для начинки);
  • Цукати – 200 г;
  • Ізюм – 200 г;
  • Сіль – щіпка;
  • Ванільний цукор – 1 упаковка;
  • Цукрова пудра – для прикраси;

Кроки приготування голландського хліба

Відразу розтопіть вершкове масло, всипте цукор, сіль, вбийте яйце, влийте підігріте молоко, гарненько все перемішайте. Дріжджі змішайте з борошном.

Тепер борошно додайте в яєчну масу, добре перемішайте і замісіть тісто.

Прикрийте його відрізком плівки, поставте в тепло на годину, нехай підходить.

Поки тісто настоюється, приготуємо першу начинку. Мигдаль перекладіть в ємність. Сюди ж влийте киплячу воду, відставте на 5 хвилин. Потім очистіть мигдаль від лушпиння, просушіть за допомогою рушника, а далі перетворіть в крихту, використовуючи блендер.

Змішайте миндальну крихту з цукром, ванільним цукром і жовтками (2 шт.).

Все добре перемішайте. Зробіть плоскі смуги, прикрийте їх відрізом плівки і приберіть в холодильник на півгодини.

Голландський солодкий хліб

Ізюм покладіть в чашу, влийте сюди ж кип’яток, нехай стоїть 10 хвилин. Потім просушіть родзинки, змішайте з нарізаними цукатами і горіхами.

У тісто, яке підійшло, вмішайте просушені сухофрукти, горішки, розділіть тісто на кілька однакових частин.

Голландський солодкий хліб

На серединку кожної тістової маси покладіть начинку з мигдалю. Загорніть краї і щільно защипніть.

Голландський солодкий хліб

Перекладіть заготовки на деко, яке застеліть пергаментним папером так, щоб шов був внизу, відставте в сторону на 20 хвилин.

Змастіть жовтками і відправте випікатися в духову шафу при 180 градусах на півгодини до золотистого кольору.

Голландський солодкий хліб

Готовий ароматний хліб охолодіть, посипте цукровою пудрою і все, голландський хліб готовий! Приємного вам апетиту!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар