Гарбузовий суп з куркою і сиром

Гарбузовий суп з куркою і сиром Овочеві супи

Суп з гарбузом, якщо зізнатися чесно, ми готуємо не часто, а даремно, адже страви з гарбуза дуже корисні. Гарбузовий суп, приготований з куркою і вершковим сиром, виходить дуже смачним і ароматним. Якщо у вас є в родині, хто гарбуз не їсть, то в такому супі він йому дуже сподобається.

Якщо куряче філе замінити копченим м’ясом, то час приготування значно скоротиться.

Інгредієнти

  • Гарбуз – 400 г
  • Куряче філе – 400 г
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Сир вершковий – 80 г
  • Вода – 1,5 л
  • Петрушка – 4 гілочки
  • Олія – 3 ст. л.
  • Сіль – 3 щіпки
  • Цвітна капуста – 300 г

Як приготувати

Куряче філе промиваємо. Заливаємо м’ясо водою, ставимо на вогонь. З моменту закипання прибираємо пінку і варимо протягом 20 хвилин на повільному вогні.

М’ясо виймаємо. Бульйон повертаємо на вогонь. Бульйон можна приготувати і з іншими частинами курки, наприклад стегном, грудкою, гомілкою.

Тим часом, поки буде варитися м’ясо, приготуємо овочеву зажарку. Очищені цибулю і часник нарізаємо дрібними кубиками.

Перець очищаємо від насіння і перегородок, нарізаємо дрібними кубиками. Очищену моркву натираємо на середній тертці.

Розігріваємо на сковороді рослинну олію, спочатку протягом 4-5 хвилин обсмажуємо часник з цибулею.

Потім додаємо моркву і перець, продовжуємо обсмажувати ще хвилин 5, періодично помішуючи.

Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо кубиками. Картоплю також чистимо, нарізаємо кубиками.

У закипілий бульйон додаємо картоплю, цвітну капусту і гарбуз.

Відразу ж додаємо овочеву зажарку і доводимо до кипіння. Варимо протягом 15 хвилин зменшивши вогонь.

Зелень петрушки промиваємо, дрібно нарізаємо. Додаємо в суп петрушку і сир, перемішуємо до розчинення сиру. М’ясо нарізаємо дрібними кубиками, кладемо в суп. Солимо суп до смаку.

Даємо супу прокипіти з сиром одну хвилину і знімаємо каструлю з вогню.

Наш смачний суп з гарбузом і куркою готовий. Подаємо до столу з грінками, сухариками або свіжим хлібом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар