Фірмова заготівля моєї свекрухи “огіркова ікра на зиму”

Заготівля грибів на зиму

Добрий день, дорогі господині! Сьогодні у мене черговий рецепт смачної закуски на зиму від моєї свекрухи – огіркова ікра. Проста, дуже смачна страва. Готується просто, зберігається добре. Буду рада, якщо рецепт припаде вам до душі.

Необхідні продукти:

  • огірки – 1 кг,
  • помідори – 300 г,
  • цибуля – 300 г,
  • солодкий перець – 300 г,
  • морква – 300 г,
  • часник – 3-4 зубчики,
  • сіль – 1 ст. л.,
  • чорний мелений перець – за смаком,
  • цукор – 1 ч. л.,
  • оцет – 9% -4 ч. л.

Як приготувати огіркову ікру на зиму

Огірки натираю на грубій терці, рукою отжимаю, зливаю зайву рідину. Помідори теж натираю на тертці, шкірку прибираю.

Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму"

Моркву натираю на грубій терці, перець і цибулю нарізаю дрібними кубиками.

Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму"

Натерті помідори виливаємо в каструлю з товстим дном або казан, тушкуємо на невеликому вогні.

Поки помідори тушкуються, обсмажуємо по черзі на олії інші овочі і викладаємо до помідорів. Цибулю обсмажуємо до м’якості і прозорості.

Обсмажуємо моркву. Викладаємо до помідорів і цибулі.

До м’якості обсмажуємо перці.

Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму"

Останніми обсмажуємо огірки, попередньо зливши рідину.

Додаємо сіль, перець, цукор, томатну пасту, пропущений через прес часник. Тушкуємо 25 хвилин.

Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму"

Додаємо оцет. Тушкуємо ще 2-3 хвилини, вимикаємо вогонь.

Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму"

Ікра готова, гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 1,2 літра. Дуже пікантно і смачно, раджу неодмінно спробувати.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар