Добрий день, дорогі господині! Сьогодні у мене черговий рецепт смачної закуски на зиму від моєї свекрухи – огіркова ікра. Проста, дуже смачна страва. Готується просто, зберігається добре. Буду рада, якщо рецепт припаде вам до душі.
Необхідні продукти:
- огірки – 1 кг,
- помідори – 300 г,
- цибуля – 300 г,
- солодкий перець – 300 г,
- морква – 300 г,
- часник – 3-4 зубчики,
- сіль – 1 ст. л.,
- чорний мелений перець – за смаком,
- цукор – 1 ч. л.,
- оцет – 9% -4 ч. л.
Як приготувати огіркову ікру на зиму
Огірки натираю на грубій терці, рукою отжимаю, зливаю зайву рідину. Помідори теж натираю на тертці, шкірку прибираю.
Моркву натираю на грубій терці, перець і цибулю нарізаю дрібними кубиками.
Натерті помідори виливаємо в каструлю з товстим дном або казан, тушкуємо на невеликому вогні.
Поки помідори тушкуються, обсмажуємо по черзі на олії інші овочі і викладаємо до помідорів. Цибулю обсмажуємо до м’якості і прозорості.
Обсмажуємо моркву. Викладаємо до помідорів і цибулі.
До м’якості обсмажуємо перці.
Останніми обсмажуємо огірки, попередньо зливши рідину.
Додаємо сіль, перець, цукор, томатну пасту, пропущений через прес часник. Тушкуємо 25 хвилин.
Додаємо оцет. Тушкуємо ще 2-3 хвилини, вимикаємо вогонь.
Ікра готова, гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 1,2 літра. Дуже пікантно і смачно, раджу неодмінно спробувати.