Грибна ікра – прекрасна закусочка для зимового застілля. Дуже смачно як на бутерброд, так і для тосту або для тарталеток.
Складові
- 1-1,4 кг – гриби варені
- 0,5 кг – цибуля
- 4-5 шт – морква
- 2-3 шт – лавровий лист
- 75 мл – оцет 9%
- 5-6 зубчиків – часник
- 1,5-2 столові ложки – сіль велика
- 200-250 мл – олія соняшникова
- за смаком перець – чорний мелений
Як приготувати
Підготувати баночки. Гриби якщо не варені відварити. Моркву і цибулю, часник почистити. Гриби прокрутити на м’ясорубці. Цибулю порізати як вам зручно, моркву можна натерти на тертці. Я нарізала. У сковороду налити половину олії від загального об’єму. Підсмажити цибулю. Потім кладемо моркву, обсмажуємо до м’якості. Додаємо часник. Я часник різала, але можна і пропустити через прес.
За бажанням ви можете додати до зажарки томатну пасту. Трохи посолити. Перемішати і зняти з плити. До грибів пропустити через м’ясорубку зажарку. (Якщо хочете, то зажарку можна покласти отже, не пропускаючи через м’ясорубку) Перемішати. Беремо казан або каструлю з антипригарним покриттям і виливаємо туди залишки олії. Ставимо на плиту відправляємо туди ікру.
Тушкуємо нашу ікру протягом 30-40 хвилин. Помішуючи, щоб не пригоріла, пробуємо на сіль, якщо треба ще присоліть. Додаємо перець за смаком і лавровий лист. Потім вливаємо оцет, тушкуємо ще 5 хвилин і вимикаємо. Готову гарячу ікру розкладаємо по банках. Щільно закриваємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження. Приємного вам апетиту.