Фасолада – грецький пісний суп

Фасолада - грецький пісний суп Овочеві супи

Фасолада – це густий грецький суп, який готується з білої квасолі і овочів. Суп дуже простий в приготування. Для того щоб його зварити потрібні прості інгредієнти, які є вдома у кожної господині.

Зазвичай фасоладу готують з білої сухої квасолі. Її треба замочити напередодні ввечері і вранці відварити до готовності. Я використовував готову відварну квасолю у власному соку. Так процес приготування займає мінімум часу. Цей суп часто готують в пост і використовують в вегетаріанському меню.

Інгредієнти

  • Квасоля біла консервована – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1 щіпка
  • Цукор – 1 ч.л.

Як приготувати

Цибулю очистіть і наріжте тонкими пір’їнами.

Селеру і моркву наріжте дрібними кубиками.

У ковші розжарите оливкову олію, викладіть нарізані овочі і готуйте 4-5 хвилин, до м’якості.

Помідори промийте та висушіть, наріжте дрібним кубиком. Додайте помідори до овочів і готуйте разом 3 хвилини.

Додайте сіль, перець, цукор і подрібнений часник. Готуйте разом 1 хвилину.

Додайте квасолю і близько 1 склянки води, доведіть до кипіння суп і готуйте на повільному нагріванні 5-7 хвилин.

Розливайте суп по тарілках і подавайте.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар