Дуже вдалий рецепт. Рибна закуска на зиму

Рецепти заготовок на зиму

Раніше були дуже смачні консерви «Кілька в томатному соусі». Сьогодні таких не купиш і я давно вже стала готувати рибу з овочами в томаті сама. Рецепт дуже смачний, простий.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори – 3 кг;
  • цибуля і солодкий перець – по 1 кг;
  • морква – 2 кг;
  • риба будь-яка або скумбрія – 2 кг;
  • олія соняшникова – 300 мл;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – 2 ст.л;
  • оцет 9% – 200 мл;
  • спеції на ваш смак, коріандр, хмелі-сунелі і т.д.

Кілька в томатному соусі: процес приготування

Рибу ріжемо шматками і відварюємо в підсоленій воді. Охолоджуємо рибу і розбираємо її від кісток.

Помідори подрібнюємо за допомогою м’ясорубки, моркву натираємо на грубій терці, перець ріжемо соломкою, цибулю півкільцями.

Змішуємо овочі і доводимо до кипіння.

Додаємо в овочі рибу, сіль і цукор, всі спеції на ваш смак, олію, оцет і варимо ще 30 хвилин.

Пробуємо на сіль і все інше, якщо вас все влаштовує, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо.

Зберігаємо таку рибку в підвалі або в коморі.

З власного досвіду скажу, що найсмачніше виходить скумбрія, а ось кілька, не має такого смаку і аромату.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар