Дуже ніжна і смачна риба під сметаною і сиром: готую так багато років

Страви з риби та морепродуктів

Судак дієтична, але при цьому дуже смачна і ситна риба. І за цим рецептом він виходить дуже ніжним, немов тане в роті. А готується ця страва дуже просто і швидко.

Необхідні продукти:

  • Судак – 1-1,3 кг.
  • Сметана – 120 гр.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Мускатний горіх – 1/4 ч. ложки.
  • Твердий сир – 70 гр.

Покроковий процес приготування:

1. Рибу чистимо і розрізаємо на філе, а потім нарізаємо порційними шматочками. Солимо, додаємо мускатний горіх і добре перемішуємо.

2. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.

3. Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією. На дно викладаємо цибулю.

Дуже ніжна і смачна риба під сметаною і сиром: готую так багато років

4. На цибулю викладаємо шматочки риби в один шар. Зверху рибу рясно змащуємо сметаною.

5. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 25-30 хвилин.

6. Через зазначений час посипаємо тертим сиром і відправляємо назад в духовку на 7 хвилин, щоб сир розплавився.

Дуже ніжна і смачна риба під сметаною і сиром: готую так багато років

Ніжне м’ясо судака під сметаною просто тане в роті. Можна подавати таку рибу з будь-яким гарніром, або просто насолоджуватися смаком судака. Це настільки смачно, що я вам дуже рекомендую його приготувати!

Дуже ніжна і смачна риба під сметаною і сиром: готую так багато років

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь