Домашній хліб без замісу: рецепт простий! Запашний, з хрусткою скоринкою

Домашній хліб без замісу - рецепт приготування Домашній хліб

Дуже легкий рецепт хліба, який точно вийде. Дріжджі в брикеті можна замінити сухими – чверть ложки (столової).

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • дріжджі – 10 г;
  • сіль – щіпка;
  • вода – 420 мл;
  • борошно – 530 г.

Покроковий процес приготування хліба без замісу

Розводимо в теплій воді дріжджі.

Борошно просіваємо і з’єднуємо з сіллю, вливаємо рідину і вимішуємо тісто.

Накриваємо ємність плівкою, робимо пару отворів і залишаємо в теплому місці на 2 години.

Не чіпаючи тісто, накриваємо його ще плівкою, робимо пару отворів і відправляємо в холодильник на всю ніч.

Відокремлюємо потрібну кількість тіста, звертаємо руками в колобок і викладаємо на деко, застелене пергаментом. Залишаємо на 1 годину не накриваючи.

Духовку включаємо до 235 градусів.

Робимо зверху тіста надрізи і випікаємо хліб 45 хвилин. Під деко потрібно поставити ємність з гарячою водою, щоб усередині духовки утворювалася пара. Таким чином хліб рівномірно пропечеться і не пересушиться.

Домашній хліб без замісу: рецепт простий! Запашний, з хрусткою скоринкою

Порада: це тісто для хліба ви можете приготувати про запас і випікати хліб щоранку – тісто зберігається 2 тижні, тільки помістіть його в пакет або накрийте ємність з тістом плівкою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар