Домашня ковбаса в духовці «Ледарка»

Ковбаса в духовці «Ледарка» - рецепт приготування Закуски

Смачна, соковита і пікантна ковбаса.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свинина – 1 кг;
  • яловичина, -0.5 кг;
  • суха цибуля – 1 ст..л;
  • молоко сухе – 20 г;
  • сухий часник – половина ч.л;
  • горіх мускатний – половина ч.л;
  • перець чорний – половина ч.л;
  • сіль, 21 г і нітратна сіль;
  • вода льодяна – 240 мл.

Процес приготування ковбаси в духовці

Готуємо м’ясо і ріжемо його на шматочки – свинину – трохи більше, яловичину – менше і трохи відбиваємо кожен шматочок.

Молоко сухе з’єднуємо з усіма спеціями, висипаємо суміш в м’ясо, заливаємо льодяною водою і ретельно вимішуємо. Вимішувати бажано не менше 10 хвилин до липкості фаршу. Накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 16 годин.

Поділяємо масу на 2 частини і викладаємо у вигляді ковбаси на харчову плівку, щільно обертаємо плівкою декількома шарами. Хвостики добре зав’язуємо, обмотуємо мотузкою, як для коптильні. Нехай полежить 30 хвилин.

Домашня ковбаса в духовці «Ледарка»

Духовку розігрійте до 90 градусів, ковбасу помістіть в деко або форму, запікаємо 3 години. Ковбаса буде готова, коли всередині неї температура складе 72 градуси.

М’ясо можете брати в будь-яких пропорціях.

Домашня ковбаса в духовці «Ледарка»

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар