Більше не купую хліб в магазині. Готую вдома з 4 інгредієнтами

Домашній хліб

Ароматні, м’які і смачні батони можна зробити вдома з мінімального набору продуктів. Хліб буде свіжим кілька днів, він не кришиться при нарізці.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода тепла, 250 мл;
  • сіль, 1 ч.л;
  • дріжджі сухі, 1 ст.л;
  • борошно, 3 склянки.

Процес приготування домашнього хліба

У теплій воді розводимо дріжджі, залишаємо настоятися, щоб з’явилася піна.

Всипаємо частину просіяного борошна, сіль, перемішуємо.

Засипаємо по частинах решту борошна і добре вимішуємо тісто.

Порада: борошна може знадобитися менше або більше, дивіться по консистенції маси, щоб тісто виходило м’яким, не липким. За бажанням, в тісто можна додати цільнозернове борошно, наприклад, взяти 2 склянки звичайного і склянку цільнозернового.

Накриваємо тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.

Обминаємо тісто на столі, присипаному борошном і ділимо на 4 частини.

З кожної скачуємо колобки, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.

Скачуємо з кожного ковбаски-батони, викладаємо на деко, застелене пергаментом, накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин.

Більше не купую хліб в магазині. Готую вдома з 4 інгредієнтами

Робимо надрізи на кожному батоні, змащуємо водою або збитим жовтком з молоком або водою і випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин до готовності. Дивіться по своїй духовці.

Більше не купую хліб в магазині. Готую вдома з 4 інгредієнтами

Батони виходять повітряними і м’якими, дуже смачними, прекрасно підходять для бутербродів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар