Арахісовий торт “Корівка”

Арахісовий торт Корівка - рецепт приготування Страви на 8 березня

Торт “Корівка” готувати не складно, хоча потрібні деякі навички і вправність. Працювати при випіканні коржів потрібно швидко і акуратно. Так як після приготування і охолодження вони виходять дуже крихкими. Продукти для крему потрібно брати холодними.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 грам
  • Масло вершкове – 300 грам
  • Молоко згущене варене – 760 грам (60 г – тісто, 700 г – крем)
  • Цукор – 200 грам
  • Розпушувач – 1.5 чайних ложки
  • Арахіс – 250 грам
  • Яйце куряче – 3 штуки
  • Вершки 35% – 600 мілілітрів (для збивання)

Як приготувати Арахісовий торт “Корівка”

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Очистіть арахіс від червоної плівки, подрібніть до дрібної крихти і обсмажте в духовці до золотистого кольору.

Збийте яйця з цукром до пишної піни. Додайте згущене молоко і знову збийте до однорідної піни. Додайте м’яке масло і обсмажений арахіс. Збийте.

Просійте борошно, змішайте з розпушувачем і додайте до маси. Перемішайте до однорідної маси.

Посипте робочу поверхню столу борошном, покладіть тісто, замісіть. Розділіть на 9 частин.

Посипте стіл борошном і тонко розкачайте тісто в пласти, розміром трохи більше форми d = 23 см. Перенесіть на деко, застелене папером для випічки.

Випікайте в гарячій духовці при температурі 200 градусів протягом 13 хвилин, до золотистого кольору. Вийміть, накрийте формою і відразу обрізайте по колу форми. Робіть так з усіма шматочками тіста, обрізки збережіть. Обрізки перетворіть в крихту.

Холодні вершки збийте до густої маси. Перекладіть згущене молоко в миску та перемішайте. Додайте 2 ст. л. збитих вершків і перемішайте. З’єднайте обидві маси і перемішайте віночком до однорідності.

Змастіть кожен корж кремом і складіть один на одного. Змастіть боки і верх кремом. Посипте боки і краї крихтою з обрізків.

Прикрасьте верх на свій розсуд. Залиште торт при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник на 8 годин. Смачного!

Арахісовий торт "Корівка"

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар