Апетитний і м’який домашній хліб без замісу

Домашній хліб без замісу - рецепт приготування Домашній хліб

Залишається свіжим тривалий період часу.

Список продуктів:

  • 370 грам води кімнатної температури
  • 500 грам борошна
  • 5-10 грам живих дріжджів
  • півтора чайної ложки солі

Покроковий процес приготування хліба без замісу

У воді розводимо дріжджі до повного їх розчинення. Просіваємо борошно. Висипаємо борошно і сіль у воду з дріжджами і замішуємо тісто. Після цього тісто має постояти в теплі дві години під накритим рушником.

Випікати хліб можна як в спеціальній формі, так і в гусятниці або чавунці. Форму присипаємо борошном, або змащуємо маслом.

На присипану борошном робочу поверхню викладаємо тісто і розкачуємо. Потім складаємо конвертиком і перекладаємо, швом вниз, в форму. Даємо тісту ще 30 хвилин. Накрийте його харчовою плівкою або чистим рушником і поставте в тепле місце.

Духовку включаємо на 230 -250 градусів, а на її дно кладемо миску з водою або просто накриваємо форму кришкою.

Апетитний і м'який домашній хліб без замісу

Загальний час випічки 45 хвилин: 30 хвилин під кришкою і 15 без неї.

Апетитний і м'який домашній хліб без замісу

Дістаємо готовий хліб на решітку і накриваємо рушником на 10 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар