Залишається свіжим тривалий період часу.
Список продуктів:
- 370 грам води кімнатної температури
- 500 грам борошна
- 5-10 грам живих дріжджів
- півтора чайної ложки солі
Покроковий процес приготування хліба без замісу
У воді розводимо дріжджі до повного їх розчинення. Просіваємо борошно. Висипаємо борошно і сіль у воду з дріжджами і замішуємо тісто. Після цього тісто має постояти в теплі дві години під накритим рушником.
Випікати хліб можна як в спеціальній формі, так і в гусятниці або чавунці. Форму присипаємо борошном, або змащуємо маслом.
На присипану борошном робочу поверхню викладаємо тісто і розкачуємо. Потім складаємо конвертиком і перекладаємо, швом вниз, в форму. Даємо тісту ще 30 хвилин. Накрийте його харчовою плівкою або чистим рушником і поставте в тепле місце.
Духовку включаємо на 230 -250 градусів, а на її дно кладемо миску з водою або просто накриваємо форму кришкою.
Загальний час випічки 45 хвилин: 30 хвилин під кришкою і 15 без неї.
Дістаємо готовий хліб на решітку і накриваємо рушником на 10 хвилин.