Апетитна курка з перловою крупою

Другі страви з птиці

Курка просто ідеально поєднується з перловою крупою. Повірте, страва виходить набагато смачніша, ніж з макаронами або будь-якою іншою кашею. Таку крупу можна їсти навіть якщо ви на дієті, адже вона досить низькокалорійна. Овочі надають всій страві особливого смаку і соковитість. Курка з перловкою відмінно впишеться в ваше меню, а подавати її можна навіть на вечерю.

Необхідні продукти:

  • 1200 грамів курячого м’яса
  • 500 грам капусти
  • 160 грам цибулі
  • 170 грам солодкого перцю
  • 200 грам перлової крупи
  • 4 зубчики часнику
  • 1 чайна ложка паприки
  • 1 чайна ложка кмину
  • чорний перець за смаком
  • 1 чайна ложка коріандру
  • 1 чайна ложка сухої аджики

Як приготувати курку з перловою крупою

Курку кладемо в миску, додаємо сіль, перець за смаком, паприку, коріандр і чебрець з сухою аджикою. Все добре перетираємо руками і вливаємо трохи води.

Моркву очищаємо і нарізаємо тонкими ромбиками або брусочками. Очищену цибулю нарізаємо кубиком.

Солодкий перець очищаємо від насіння і нарізаємо кубиком. Капусту нарізаємо квадратами.

У форму для випічки кладемо всі приготовані овочі. Перловку промиваємо і висипаємо зверху на овочі. Все добре перемішуємо і вливаємо воду. Зверху розкладаємо шматочки курки і накриваємо пергаментним папером. А зверху накриваємо фольгою.

Ставимо форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо страву протягом 1 години. Потім духовку вимикаємо і млоїмо в ній кашу ще хвилин 20. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар