Курка просто ідеально поєднується з перловою крупою. Повірте, страва виходить набагато смачніша, ніж з макаронами або будь-якою іншою кашею. Таку крупу можна їсти навіть якщо ви на дієті, адже вона досить низькокалорійна. Овочі надають всій страві особливого смаку і соковитість. Курка з перловкою відмінно впишеться в ваше меню, а подавати її можна навіть на вечерю.
Необхідні продукти:
- 1200 грамів курячого м’яса
- 500 грам капусти
- 160 грам цибулі
- 170 грам солодкого перцю
- 200 грам перлової крупи
- 4 зубчики часнику
- 1 чайна ложка паприки
- 1 чайна ложка кмину
- чорний перець за смаком
- 1 чайна ложка коріандру
- 1 чайна ложка сухої аджики
Як приготувати курку з перловою крупою
Курку кладемо в миску, додаємо сіль, перець за смаком, паприку, коріандр і чебрець з сухою аджикою. Все добре перетираємо руками і вливаємо трохи води.
Моркву очищаємо і нарізаємо тонкими ромбиками або брусочками. Очищену цибулю нарізаємо кубиком.
Солодкий перець очищаємо від насіння і нарізаємо кубиком. Капусту нарізаємо квадратами.
У форму для випічки кладемо всі приготовані овочі. Перловку промиваємо і висипаємо зверху на овочі. Все добре перемішуємо і вливаємо воду. Зверху розкладаємо шматочки курки і накриваємо пергаментним папером. А зверху накриваємо фольгою.
Ставимо форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо страву протягом 1 години. Потім духовку вимикаємо і млоїмо в ній кашу ще хвилин 20. Смачного!