Аджика Вогник на зиму! Сімейний рецепт

Рецепти заготовок на зиму

Дуже смачна, ароматна і гостра аджика, яку ви просто повинні підготувати і порадувати свою сім’ю і гостей. Гостроту ви можете регулювати самі, зменшуючи або збільшуючи кількість гострого перцю.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори і солодкий перець по 3 кг;
  • часник, 500 г;
  • гострий перець за смаком;
  • сіль, 3 ст.л;
  • цукор, 8 – 9 ст.л;
  • коріандр, 3 ст.л;
  • перець і червоний перець по 1 ч.л;
  • оцет 70%, 3 ч.л.

Процес приготування

Овочі промиваємо і перекручуємо за допомогою м’ясорубки через дрібне сито.

Виливаємо томатний сік, подрібнений солодкий і гострий перець в каструлю і ставимо на вогонь, трохи більше середнього.

Аджика Вогник на зиму! Сімейний рецепт

Доводимо до кипіння і варимо з відкритою кришкою, щоб маса випарювалася і соус густішав.

Варимо 10 хвилин і додаємо подрібнений часник. Періодично перемішуємо. Варимо ще 15 хвилин.

Додаємо сіль і цукор – їх додавайте до смаку, кладемо перець чорний і червоний. Через хвилин 5 спробуйте і якщо вам масло солі або цукор, додайте ще. Вливаємо оцет і перемішуємо.

Порада: помідори самі по собі кислі, тому оцет краще додавайте на свій смак. Додавайте трохи і пробуйте, якщо мало, ще додайте.

Варимо ще кілька хвилин. Розливаємо по стерилізованим баночках і закручуємо кришками. Перевертаємо, укутуємо баночки.

Аджика Вогник на зиму! Сімейний рецепт

Охолодіть і ставте на зберігання в підвал або в комору. У вас повинно вийти 9 баночок по 500 г.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар