Тісто з опарою завжди виходить ідеальним, пиріжки та булочки будуть пишними, повітряними, дуже м’якими. Такі класичні рецепти тіста завжди дають відмінні результати.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле, 100мл;
- борошно, 120 г;
- дріжджі живі, 15 г або сухі, 5 г;
- борошно, 250 г;
- цукор, 80 г;
- сіль дрібку;
- молоко, 50 мл;
- масло вершкове, 50 г;
- яйце, 1 шт;
- ванілін;
- для начинки 250 г будь-якого варення або інші варіанти.
Процес приготування
Для опари змішуємо в теплому молоці цукор та дріжджі, борошно (120 г), накриваємо та залишаємо у теплому місці на 2 години.
Яйце змішуємо з цукром, сіллю, ваніліном, молоком та вершковим маслом розм’якшеним.
Вливаємо опару, перемішуємо і всипаємо решту просіяного борошна.
Вимішуємо м’яке тісто, накриваємо та залишаємо в теплому місці на 2 години.
Ділимо тісто на порційні колобки.
Формуємо булочки з начинкою та укладаємо їх ромашкою у круглу форму. Накриваємо рушником та залишаємо на 30 хвилин.
Змащуємо збитим яйцем.
Випікаємо при 190 градусах близько 30-40 хвилин.
Такі пишні і м’які булочки з начинкою вас точно підкорять, і ви часто їх робитимете. Суть рецепту у тому, щоб дати тісту природно і добре підніматися, тоді при випіканні воно залишається повітряним і пишним, не осяде, коли ви виймете їх з духовки.