М’які та пишні булочки готуються із звичайнісіньких продуктів. Виходить повітряне диво із ніжним заварним кремом.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 180 мл;
- цукор, 50 г;
- дріжджі сухі, 8 г;
- масло вершкове, 20 г;
- олія соняшникова, 3 ст.л;
- білок, 1шт;
- борошно, 350 г;
- сіль дрібка, ванілін до смаку.
Для приготування крему необхідно:
- жовток, 1 шт;
- молоко, 250 мл;
- цукор, 40 г;
- ванілін;
- крохмаль кукурудзяний чи звичайний, 20 г.
Процес приготування булочок
У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі, перемішуємо.
Додаємо розм’якшене вершкове масло та олію, перемішуємо віночком до однорідності.
Вливаємо білок і збиваємо масу віночком.
Всипаємо просіяне борошно, і вимішуємо густе тісто. Краще всипайте частинами, щоб тісто рівномірно вимішувалось.
Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Для крему змішуємо всі продукти, перебиваємо віночком до однорідності і варимо на невеликому вогні, постійно перемішуючи, поки крем не стане густим. Охолоджуємо.
Розкачуємо пласт тіста і ріжемо його смужками. Кожну згортаємо равликом і викладаємо на лист, застелений пергаментом.
Змащуємо збитим жовтком і вичавлюємо крем по всій поверхні булочки.
Випікаємо при 190 градусах близько 20-25 хвилин.
Булочки виходять дуже повітряними, м’якими, ароматними та довго залишаються свіжими. Можна зробити один великий пиріг, який перед подачею ріжуть порційними шматочками.