Тісто для булочок за цим рецептом виходить пишним і м’яким. Прекрасно підходить для простих булочок та для здоби з начинкою.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле, 500мл;
- дріжджі свіжі, 20 г чи сухі, 10 г;
- сіль, 1 ч. л;
- яйця, 3 шт.;
- масло вершкове, 100 г;
- борошно, близько 950 г.
Процес приготування булочок
Тепле молоко з’єднуємо з цукром, перемішуємо, доки останній не розчиниться.
Додаємо дріжджі та розм’якшене вершкове масло. Якщо вершкового немає, вливаємо соняшникову олію.
Додаємо яйця, сіль та перемішуємо масу до повної однорідності.
Борошно просіюємо і всипаємо частинами, вимішуємо м’яке і не липке тісто. Борошна додавайте рівно стільки, скільки воно візьме, головне, не забийте, щоб маса стала дуже щільною.
Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину у теплому місці. Обминаємо тісто і вимішуємо.
Ділимо тісто на порційні шматочки, скачуємо колобки. Накриваємо та залишаємо на 20 хвилин.
Розкочуємо три колобки, на два з них кладемо варення. Поступово по поверхні і накриваємо третім коржом. Робимо надріз і як ми робимо класичний хмиз, вивертаємо всі три коржики і отримуємо гарну форму булочок, Досить зробити один такий оборот.
Викладаємо булочки на лист, застелений пергаментом, накриваємо і залишаємо на 20 хвилин.
Змащуємо жовтком. Випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин.
Ось такі гарні, пишні, м’які та смачні булочки до чаю, у вас вийдуть.
А цукру скiлькi