Гарне оформлення: як швидко приготувати апетитні булочки

Булочки

Тісто для булочок за цим рецептом виходить пишним і м’яким. Прекрасно підходить для простих булочок та для здоби з начинкою.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко тепле, 500мл;
  • дріжджі свіжі, 20 г чи сухі, 10 г;
  • сіль, 1 ч. л;
  • яйця, 3 шт.;
  • масло вершкове, 100 г;
  • борошно, близько 950 г.

Процес приготування булочок

Тепле молоко з’єднуємо з цукром, перемішуємо, доки останній не розчиниться.

Додаємо дріжджі та розм’якшене вершкове масло. Якщо вершкового немає, вливаємо соняшникову олію.

Додаємо яйця, сіль та перемішуємо масу до повної однорідності.

Борошно просіюємо і всипаємо частинами, вимішуємо м’яке і не липке тісто. Борошна додавайте рівно стільки, скільки воно візьме, головне, не забийте, щоб маса стала дуже щільною.

Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину у теплому місці. Обминаємо тісто і вимішуємо.

Ділимо тісто на порційні шматочки, скачуємо колобки. Накриваємо та залишаємо на 20 хвилин.

Гарне оформлення: як швидко приготувати апетитні булочки

Розкочуємо три колобки, на два з них кладемо варення. Поступово по поверхні і накриваємо третім коржом. Робимо надріз і як ми робимо класичний хмиз, вивертаємо всі три коржики і отримуємо гарну форму булочок, Досить зробити один такий оборот.

Гарне оформлення: як швидко приготувати апетитні булочки

Гарне оформлення: як швидко приготувати апетитні булочки

Гарне оформлення: як швидко приготувати апетитні булочки

Викладаємо булочки на лист, застелений пергаментом, накриваємо і залишаємо на 20 хвилин.

Гарне оформлення: як швидко приготувати апетитні булочки

Змащуємо жовтком. Випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин.

Гарне оформлення: як швидко приготувати апетитні булочки

Ось такі гарні, пишні, м’які та смачні булочки до чаю, у вас вийдуть.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар

  1. Янина

    А цукру скiлькi

    Відповіcти