Пористі та повітряні міні булочки

Булочки

Тісто виходить настільки пухнастим і повітряним, що при випіканні вся легкість залишається і виходять дуже пишні булочки, ароматні і смачні, довго залишаються свіжими. Можна зробити булочки з начинкою, тісто виходить універсальним.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 300 мл;
  • дріжджі сухі, 1 пакетик;
  • цукор, 2 ст. л;
  • масло вершкове розтоплене, 40 г;
  • борошно, 4 склянки;
  • сіль, 1 ч. л;
  • сир чеддер чи інший, 100 г;
  • шоколадна паста, 5 ст.л;
  • молоко, 2 ст.л;
  • масло вершкове, 2 ст.л.

Процес приготування булочок

У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі, залишаємо до появи піни.

Вливаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно, сіль і вимішуємо м’яке тісто. Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1–1.5 години.

Сир ріжемо шматочками.

Форму для випікання застеляємо пергаментом.

Тісто обминаємо та ділимо порційними шматочками. Для роботи з тістом, руки та стіл змащуйте олією.

Всередину кожного колобка укладаємо шматочок сиру та викладаємо булочки у форму, накриваємо пергаментом та рушником і залишаємо на 15 хвилин.

Змащуємо булочки збитим яйцем.

Пористі та повітряні міні булочки

Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин.

Гарячі булочки змащуємо розтопленим вершковим маслом та залишаємо на 5 хвилин під пергаментом.

Пористі та повітряні міні булочки

Коли булочки охолонуть, їх можна подавати як хліб із сирною начинкою або додати ще шоколаду і вийде чудова страва до чаю.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар