Ділюсь вдалим рецептом здобних булочок з начинкою. Не черствіють, ароматні та смачні

Булочки

Якщо вам набридли складні рецепти випічки, саме час приготувати здобні булочки з начинкою. Простий рецепт, здатний підкорити всіх рідних, буде постійним гостем на столі. До того ж робляться булочки з інгредієнтів, які завжди є під рукою.

Необхідні продукти:

  • Молоко – 200 мл і 1 ст. л;
  • Цукор – 80 г і 2 ст. л;
  • Яйце – 2 шт;
  • Ванільний цукор – 1 ч. л;
  • Вершкове масло – 40 г;
  • Сіль – 0,5 ч. л;
  • Сир 9% домашній – 250 г;
  • Борошно – 410 г;
  • Сухі дріжджі – 6 г;
  • Соняшникова олія – 20 г.

Покроковий процес приготування:

Спочатку одне яйце ми розділяємо на жовток та білок, кладемо їх в окремі миски.

200 мл. молока підігріваємо до 40 градусів. До нього висипаємо 1 ст. л цукрового піску, сухі дріжджі та 3 ст. л борошна. Перемішуємо продукти до однорідності і залишаємо в теплі на 10-15 хвилин.

Попередньо розтоплюємо 20 г вершкового масла і даємо йому повністю охолонути. Далі до масла розбиваємо яйце і висипаємо ванільний цукор, солимо і додаємо ще одну ложку цукру. Дану вершкову суміш потрібно перемішати до однорідності.

У яєчну суміш виливаємо молочно-борошняну масу і змішуємо до однорідної консистенції. Потім туди висипаємо 400 г просіяного борошна і замішуємо тісто протягом 5 хвилин.

Змащуємо глибоку тару олією і кладемо туди тісто, залишаємо його приблизно на 40 хвилин.

Щоб зробити начинку, нам треба змішати сир, 80 г. цукрового піску, 1 ч. л ванільного цукру, 20 г вершкового масла і білок.

Коли тісто буде готове, ми розділяємо його на 5 рівних частин і формуємо колобки. Покриваємо їх харчовою плівкою та залишаємо ще на 10 хвилин.

Кожен колобок ми розкачуємо до діаметра 24 см і розділяємо на два півкола. За допомогою ножа робимо навскіс надрізи до половини півкола, обов’язково, щоб вони були паралельні.

У частину без надрізів кладемо сирну начинку і скачуємо в рулет.

Ділюсь вдалим рецептом здобних булочок з начинкою. Не черствіють, ароматні та смачні

Коли дії будуть проведені з усіма колобками, викладаємо їх на лист, змащений олією і накриваємо рушником. Чекаємо 10 хвилин, поки що з’єднуємо жовток із 1 ст. л молока. Змішаними продуктами ми змащуємо булочки.

Ділюсь вдалим рецептом здобних булочок з начинкою. Не черствіють, ароматні та смачні

Розігріваємо духовку до 180 градусів та відправляємо булочки випікатися на 25 хвилин.

У результаті ми маємо смачні булочки з сирною начинкою, які зможуть стати гарним частуванням для гостей. Не забудьте лише прикрасити зверху цукровою пудрою з ваніллю.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар